Close menu
 
Favoriet Beleggen

AND boekt meer omzet en winst

  • Vincent Andriessen

Deal met Russische Navitel levert meer omzet op.

Kaartenmaker AND International Publishers heeft in de eerste helft van 2012 meer omzet geboekt dan dezelfde periode vorig jaar. Dat maakte het bedrijf woensdag voorbeurs bekend. Ook werd er winst behaald terwijl in de eerste helft van 2011 nog verlies werd geboekt.

De omzet steeg van €1,2 mln naar €3,4 mln en de winst kwam uit op €1,9 mln.

AND verwacht voor het gehele jaar een omzet te boeken van €4,4 mln en het jaar winstgevend af te sluiten.

Navitel

De stijging van de omzet is mede te danken aan het contract met het Russische Navitel dat eind maart werd gesloten. AND verzorgt de levering en het onderhoud van navigatiekaarten voor West-Europa voor deze partij.

AND ceo Hugo van der Linde: 'We zijn zeer tevreden over het verloop van de eerste helft van 2012. Mede dankzij het eind maart afgesloten contract met het Russische Navitel is de omzet met 177% toegenomen. Daarnaast plukken wij de vruchten van de in 2011 doorgevoerde reorganisatie. De totale bedrijfskosten zijn met 35% afgenomen, waardoor er per saldo een winst is gerealiseerd van € 1,9 mln.'

Heroriëntatie

In 2011 is gestart met een strategische heroriëntatie. In april 2012 is die afgerond. Volgens AND boden de met partijen gevoerde gesprekken en scenario's die daarbij tegen het licht zijn gehouden geen meerwaarde voor de aandeelhouders.

Van de andere kant constateert AND dat continuering van de huidige focus op verkoop van alleen digitale kaarten e eenzijdig is om op termijn weer groei te kunnen realiseren. AND wil zich daarom gaan toeleggen op het aanbieden van diensten in combinatie met de eigen kaarten en data.

'Door het aanbieden van kaarten als maatoplossingen aan klanten neemt de waarde van AND's producten toe. Om die reden zet AND dan ook in op een strategie waarbij de eigen kaart in combinatie met daarbij passende diensten aan de markt zal worden aangeboden', aldus AND in een toelichting.

Bron: FD
 
Reageer als eerste op dit bericht!

Bel gratis met 0800 - 666 666 7 voor hulp met inloggen