Close menu
 
Favoriet Beleggen

Koers América Móvil omlaag na bod op KPN

Carlos Slim Helu Reuters

Het aandeel van América Móvil, de Mexicaanse mobiele telefonieaanbider, die dinsdag aankondigde een groot belang in KPN te willen nemen, is dinsdag fors gedaald.

Beleggers waardeerden het aandeel op de beurs in Mexico af met ruim 8% en trokken daarmee de algehele beurs in Mexico omlaag. De belangrijkste beursgraadmeter daalde daar met ruim 2%.

Ook op Wall Street, waar zogenoemde ADR’s van de Mexicaanse telecommaatschappij staan genoteerd, daalde de koers fors. De ADR’s zakten met bijna 10% naar $25,53.

De koersdaling betekent een forse klap voor Carlo Slim, ‘s werelds rijkste man ter wereld die het Mexicaanse telecombedrijf controleert. Volgens Bloomberg verloor hij door de koersdaling $4,4 mrd. Hij houdt nog een vermogen over van $71,9 mrd.

'Niet goedkoop'

‘We vinden het geen goedkoop voorstel om een niet-controlerend belang te nemen in een bedrijf waarvan de ebitda-winst en de nettowinst in 2012 volgens onze verwachting met 5,9% en 6,2% kunnen dalen’, zei Valder Nogueira, hoofd van aandelenresearch vor Santander in Brazilie tegenover het Amerikaanse zakenblad Forbes.

 ‘We denken dat de markt na recent positief nieuws nu een beetje winst zal nemen in de gemengde reactie op de transactie die niet goedkoop is.’

América Móvil biedt €2,6 mrd voor uitbreiding van zijn belang in KPN tot 28%. Met het door Slim beoogde belang van 28% blijft hij onder de magische grens van 30%, en voorkomt daarmee de wettelijke plicht tot een bod op alle aandelen. Dat scheelt het bedrijf € 8,2 mrd aan overnamekosten maar biedt de facto dezelfde uitkomst: hij krijgt de controle over KPN.

Bron: FD
 
Reageer als eerste op dit bericht!

Bel gratis met 0800 - 666 666 7 voor hulp met inloggen