Close menu
 
Favoriet Beleggen

Damrak laat pessimisme achter zich

  • Vincent Andriessen
Handelaar

Na drie dagen van aarzeling en rode cijfers hield het Damrak vrijdag de voeten droog.

Hoge verwachtingen ten aanzien van de versteviging van het Europese noodfonds en het Amerikaanse consumentenvertrouwen  veroorzaakten vanaf de aftrap een opperbeste stemming op de beurs.

Beide verwachtingen werden niet volledig waargemaakt, waardoor de koersen tegen het einde van de middag een korte inzinking lieten zien. De Amerikaanse consument had meer uitgegeven dan voorspeld, zeker, maar zijn inkomen was ook minder gegroeid dan geraamd. De euroministers van financiën verstevigden het noodfonds, maar net niet met het gewapende beton waarop beleggers hadden gehoopt.

Toch waren de resultaten voldoende om het Damrak met groene cijfers het weekend in te sturen. De AEX won 0,75% en sloot op 323,51 punten. De Midkap noteerde een plus van 0,75% en sloot op 543,52 punten. Alleen de Smallcap liep uit de pas met een klein verlies eindigde met 427,39 punten (-0,24%)

Fugro profiteerde van een stijgende olieprijs en was de sterkste stijger: +3,3%. Ook de staalfondsen Aperam (+1,8%) en ArcelorMittal (+1,6%) beleefden een goede beursdag. Dissonanten waren de financiële fondsen die het sterkst reageerden op de licht tegenvallende verhoging van het noodfonds. ING verloor 0,9%, Aegon sloot 0,1% lager. Ook KPN, dat zijn koersdoel zag verlaagd door UBS, verloor: -0,6%. Een divisie lager viel Heijmans op. De bouwer, die een opdracht kreeg van APM Terminals Rotterdam, won 2,2%.

Bron: FD
 
Reageer als eerste op dit bericht!

Bel gratis met 0800 - 666 666 7 voor hulp met inloggen