Close menu
 
Favoriet Beleggen

Groupon rectificeert kwartaalcijfers

  • Mirian Keuning
Reuters

Groupon heeft in het afgelopen kwartaal een groter verlies geleden dan het bedrijf eerder had gemeld en heeft eveneens de omzet naar beneden bijgesteld.

Groupon deed dit naar aanleiding van tegenvallende restituties bij deals die het bedrijf had gesloten. Dit meldt persbureau Reuters.

Onorthodoxe financiële verslaggeving

Groupon werd al eerder bekritiseerd om zijn agressieve,onorthodoxe financiële verslaggeving in de aanloop naar de beursgang in 2011. De rectificatie van de laatste kwartaalcijfers heeft te maken met grote tekortkomingen in de interne financiële controle bij Groupon.

Als een particulier bedrijf, was Groupon een van de snelst groeiende bedrijven in de geschiedenis en in november had het een van de grootste Internetbeursgangen van het afgelopen decennium. De beursgang leverde het bedrijf ruim $10 mrd op.

Verwachtingen voor de financiële controle

'Als je een beursgenoteerd bedrijf bent, zijn er in zekere mate verwachtingen voor de financiële controle', zegt Herman Leung, analist bij Susquehanna Financial Group. 'Het probleem komt waarschijnlijk voort uit het feit dat zo'n snel groeiend bedrijf niet alle systemen op z'n plaats heeft of misschien hebben ze niet genoeg financieel personeel', aldus Leung.

Het nettoverlies over het vierde kwartaal werd bijgesteld naar $65,4 mln, $22,6 mln meer dan eerder gerapporteerd. De omzet werd naar beneden bijgesteld tot $492,2 mln, $14,3 mln lager dan eerder gerapporteerd. Groupon's aandelen daalden tot $17,25 nabeurs, een daling van 6,1%.

Rapport over de effectiviteit van financiële controle

Groupon meldde aan persbureau Reuters dat het samen met een internationaal accountantskantoor werkt aan een rapport over de effectiviteit van de financiële controle. Dit rapport verschijnt eind 2012 en is vereist in de periode na de beursgang.

Bron: FD
 
Reageer als eerste op dit bericht!

Bel gratis met 0800 - 666 666 7 voor hulp met inloggen