Close menu
 
Favoriet Beleggen

Salaris ceo Credit Suisse gehalveerd

  • Marleen de Rooy

Het salaris van de ceo van Credit Suisse, Brady Dougan, is met 55% gekort.

Dougan's salaris dat in 2011 neerkomt op CHF 5,82 mln (€4,83 mln), is opgebouwd uit een basissalaris van CHF 2,5 mln en aandelen met een geschatte waarde van 3 miljoen Zwitserse francs. Een jaar eerder ontving de ceo nog CHF 12,8 mln ( €10,62 mln) voor zijn werkzaamheden.

Dat staat vrijdag in het jaarverslag van de op één na grootste bank van Zwitserland.

Onverwacht verlies

Het bedrijf boekte in het vierde kwartaal een onverwacht verlies en verloor in zijn pogingen zich aan te passen aan de moeilijkere regelgevende omstandigheden en marktomstandigheden. Als reactie op het verlies verlaagde Credit Suisse dividend en bonussen. Het bedrijf kondigde aan dat het 41% van de bonussen over de breedte van de hele groep gaat inhouden, waar het top management 57% minder bonus zal ontvangen. Ook zal de bank verschillende activiteiten op het gebied van investeringsbankieren verlaten. De inspanningen van de bank om zijn investeringsbank in te krimpen volgen op het verzoek van de regelgevende instanties aan banken om de risico's te verlagen en de kapitaalpositie te versterken.

De winst van Credit Suisse viel in 2011 naar CHF 1,95 mrd, van CHF 5,1 mrd een jaar eerder.

Best betaalde bankier

Antonio Quintella, die aan het hoofd staat van het Amerikaanse deel van de bank, was vorig jaar met een inkomen van CHF15,6 mln de best betaalde bankier van Credit Suisse. De commissaris met het hoogste salaris bij Credit Suisse is oud vermogensbeheerder Robert Shafir. Hij ontving CHF 8,5 mln voor zijn werkzaamheden.

De bonussen in de investeringstak van de bank zijn met 51% gekort.

Bron: FD
 
Reageer als eerste op dit bericht!

Bel gratis met 0800 - 666 666 7 voor hulp met inloggen