Close menu
 
Favoriet Beleggen

Financieel specialisten zien uit naar andere baan

  • Stef Severt

Vier op de vijf financieel specialisten zeggen uit te kijken naar een andere baan. Bijna de helft is daarbij bereid om salaris in te leveren.

Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerde analyse van de financiële arbeidsmarkt van Yacht, een onderdeel van Randstad. Uit de analyse, gebaseerd op de ontwikkelingen in het eerste kwartaal, blijkt verder dat de vraag naar financieel specialisten met 15% is gekrompen ten opzichte van de eerste drie maanden van 2011.

De vraag naar financieel specialisten is al enkele jaren, sinds de vorige economische crisis van 2008, aan het dalen. Yacht zei eerder te verwachten dat de krimp ook dit jaar wel aanhoudt, vanwege kostenbeheersing, automatisering en uitbesteding van financiële taken.

Harde klappen

Vooral de vraag vanuit de overheid en de energie- en telecomsector nam afgelopen kwartaal flink af, met respectievelijk 37% en 48%. Met name bij financieel administratieve functies, zoals accounting en reporting, vallen harde klappen. Maar ook het aantal vacatures voor zeer ervaren financiële specialisten zit al enige tijd in een neerwaartse spiraal.

Groei is er in de financiële dienstverlening en in de zorg. Volgens Yacht is in die sectoren sprake van een inhaalslag. Ook de vraag naar specialistische functies, zoals treasurers, fiscaal specialisten en auditors, blijft licht groeien.

Lichtpuntje

Yacht vindt het opmerkelijk dat veel specialisten, traditioneel erg loyale werknemers, nu openstaan voor een nieuwe baan. Onderzoeker Erik Kolthof van Yacht denkt dat 'deze potentiële stoelendans de arbeidsmarkt voor financieel specialisten weer een impuls kan geven, nu externe groeifactoren ontbreken'.

Bron: FD
 
Reageer als eerste op dit bericht!

Bel gratis met 0800 - 666 666 7 voor hulp met inloggen