Close menu
 
Favoriet Economie & Politiek

Grootste webapotheek ziet geen toekomst

  • Sandra Olsthoorn
Thuisapotheek
Colourbox

De Thuisapotheek, de grootste internetapotheek van Nederland, stopt ermee. Een crediteur heeft het faillissement aangevraagd, waarop is besloten alle activiteiten te stoppen, bevestigt directeur Gerard Berwald. Vandaag zijn de laatste medicijnen bezorgd.

In een mail aan de klanten stelt het bedrijf dat huisartsen onvoldoende meewerkten aan het concept, waardoor er te weinig klanten waren. Volgens Berwald was daardoor geen sprake van eerlijke concurrentie op de apothekersmarkt. Investeerders zijn als gevolg daarvan afgehaakt.

Herhaalrecepten

De internetapotheek verstrekte door het hele land medicijnen op herhaalrecept. De doelgroep bestaat vooral uit chronisch zieken die met regelmaat medicijnen nodig hebben. De Thuisapotheek regelde de recepten met de huisarts en leverde de medicijnen op vaste tijden bij de cliënt thuis af. Het bedrijf leverde medicijnen aan 30.000 klanten.

In de clinch

Vanaf de start in 2006 lag De Thuisapotheek voortdurend in de clinch met de gevestigde orde van apotheken. De branchevereniging van apothekers, de KNMP, trok de veiligheid van de online medicijnverstrekker in twijfel en riep leden op klachten te verzamelen over het bedrijf. Ook diende de KNMP een klacht in bij de Reclame Code Commissie wegens misleidende advertenties, die overigens werd afgewezen.

NMa

De Thuisapotheek beschuldigt de KNMP op haar beurt op het van het voeren van een lastercampagne. Het bedrijf zou bewust zwart worden gemaakt om zo een concurrent van de markt te weren. Vorig jaar trok het bedrijf daarom al aan de bel bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit.

Bron: FD
 
Reageer als eerste op dit bericht!

Bel gratis met 0800 - 666 666 7 voor hulp met inloggen