*

Michael Bloomberg zet zich schrap | Het Financieele Dagblad

FD.nl maakt gebruik van cookies om de website en het gebruiksgemak te verbeteren. Voor meer informatie klik hier.X

Inloggen
E-mailadres
Wachtwoord
Onthoud mij
Inloggen
 
social

Michael Bloomberg zet zich schrap

Frits Conijn
Monday 29 October 2012, 11:13
update: Monday 29 October 2012, 12:11
Amerikanen maken zich klaar voor de storm Sandy die de oostkust van de Verenigde Staten nadert. Aan het einde van de dag, bij ons middernacht, wordt verwacht dat de storm onder andere New York en Philadelphia bereikt.
Het zijn drukke tijden voor Michael Bloomberg. In verband met de komst van orkaan Sandy heeft de 70-jarige burgemeester van New York de scholen en de effectenbeurs laten sluiten en de evacuatie gelast van 375.000 mensen.

Net als in andere steden aan de oostkust ligt het openbaar vervoer stil in de stad die nooit slaapt.

Twitter

'De laatste treinen rijden over negentig minuten', laat Bloomberg weten via Twitter. Het slechts een van de vele berichten die hij via dit sociale netwerk verspreidt. 'De evacuatie is begonnen, als je niet zeker weet of jij in een van de aangewezen wijken woont, raadpleeg dan de plattegrond.'

Via de continue waarschuwingen maakt Bloomberg duidelijk liever het zekere voor het onzekere te nemen.

Zakenbank

Bloomberg is sinds 2002 burgemeester van New York. Eerder was hij een vennoot bij zakenbank Salomon Brothers en oprichter van een naar vernoemde financieel mediabedrijf. Op die manier heeft hij een vermogen van naar schatting €18 mrd.

Bloomberg begon zijn politieke carrière als Democraat, maar besloot in 2001 over te stappen naar de Republikeinen. Sinds 2007 gaat hij partijloos door het leven. Onlangs begon Bloomberg een organisatie om de campagne van Congresleden te ondersteunen die zich onder andere hebben uitgesproken als voorstander van het homohuwelijk.

Email-a-Friend
Naam ontvanger
E-mail ontvanger
Naam verzender
Persoonlijk bericht
 
banner-share Meld u dan hier aan
gratis registreren

Het FD thuisbezorgd krijgen? Probeer nu 6 weken voor €18,00!

Blijf op de hoogte