Close menu
 
Favoriet Ondernemen

TKH biedt op Duitse branchegenoot

  • Jasper Houtman
Glasvezel
Colourbox

Technologieconcern TKH Group heeft een bod van €161 mln gedaan op de Duitse branchegenoot Augusta Technologies.

Dit maakte TKH, fabrikant van de glasvezelkabels, beveiligingssystemen en autobandenmachines, woensdagochtend bekend.

Premie

TKH biedt €21 per aandeel, een premie van 17% ten opzichte van de slotkoers van het aandeel Augusta op 3 april en een premie van 28% ten opzichte van de gemiddelde koers over de afgelopen drie maanden. Het bod van TKH heeft een omvang van €161 mln.

TKH meldt dat het bod gesteund wordt door een aantal grootaandeelhouders. De raad van bestuur en de raad van commissarissen van Augusta hebben ingestemd met de overname.

Azië

'De geografische aanvulling van TKH en Augusta biedt beter toegang tot de belangrijke Amerikaanse en Aziatische markten, naast onze Europese aanwezigheid. Onze internationale positie wordt hiermee aanzienlijk vergroot', zegt Alexander van der Lof, ceo van TKH.

Van der Lof zegt dat Augusta vooral de activiteiten van de divisie vision-technologie versterkt. Het gaat hierbij onder meer om intelligente verkeersoplossingen en medische applicaties.

Over 2011 behaalde TKH met ruim vierduizend medewerkers een omzet van €1,1 mrd.  Het aandeel eindigde dinsdag op €20,5, een verlies van 0,5%.

Adviseurs

Hengeler Mueller, Royal Bank of Scotland en ABN Amro treden op als adviseur van TKH bij de overname.

Bron: FD
 
Reageer als eerste op dit bericht!

Bel gratis met 0800 - 666 666 7 voor hulp met inloggen