Close menu
 
Favoriet Ondernemen

Gezamenlijke stuurgroep voor GM en Peugeot

  • Marleen de Rooy
General Motors ceo Dan Akerson (links) en Peugeot Citroën ceo Philippe Varin
General Motors ceo Dan Akerson (links) en Peugeot Citroën ceo Philippe Varin General Motors

De samenwerkingsplannen tussen het Amerikaanse General Motors en het Franse autobedrijf Peugeot Citroën zijn rond. De partijen hebben nu een tienkoppige stuurgroep in het leven geroepen om toezicht te houden op de samenwerkingsactiviteiten.

Samen zouden de partijen ongeveer een omzet van €100 mrd generen. Peugeot en GM gaan samenwerken bij de inkoop, ontwikkeling, productie en logistiek. Vooral de gezamenlijke ontwikkeling van een autoplatform moet veel geld opleveren, omdat dat een kostbaar proces is maar zo'n platform voor meerdere modellen kan worden gebruikt. De raad van bestuur zal ook kijken of er in de toekomst verdere mogelijkheden zijn om samen te werken.

‘Het aanstellen van de gezamenlijke commissarissen is de eerste stap in de goede richting’, aldus Peugeot in een officiële verklaring.

Eerlijk verdeeld

Het aantal plekken in de commissie is eerlijk verdeeld tussen beide partijen.

Begin februari kocht General Motors voor grofweg €1 mrd een belang van 7% in de Franse autofabrikant.

Moeilijke tijden

Peugeot Citroën en General Motors' Europese merk Opel lijden onder de moeilijke omstandigheden op de Europese automarkt. De verkopen lopen terug en de merken kampen met overcapaciteit. Beide bedrijven boekten er vorig jaar honderden miljoenen euro's verlies.

Bron: FD
 
Reageer als eerste op dit bericht!

Bel gratis met 0800 - 666 666 7 voor hulp met inloggen