Close menu
 
Favoriet Ondernemen

Miljardenovername op Amerikaanse IT-markt

  • Roy op het Veld

Het Amerikaanse IT-concern Cisco Systems neemt het softwarebedrijf NDS over voor $5 mrd. Met NDS wil Cisco zijn positie in de markt voor videocommunicatie versterken.

Cisco heeft de overname donderdag bekendgemaakt, nadat internationale persbureaus de op handen zijnde transactie al hadden gemeld.

NDS is een Israelisch bedrijf, dat is opgericht in 1988. Het bedrijf is voor 51% in handen van het private equityfonds Permira. De overige 49% is van mediabedrijf News Corp van Rupert Murdoch. Het hoofdkantoor van NDS staat in Londen, maar een belangrijk R&D-centrum staat nog altijd in Jeruzalem.

'Juiste deal'

'Dit is de juiste deal om nú te doen', zei Cisco-bestuursvoorzitter John Chambers tijdens een toelichting tegenover analisten. Hij gaf ook te kennen dat er nog meerdere overnamekansen zijn, maar gaf geen verdere toelichting daarop.

NDS is gespecialiseerd in software voor beveiligde distributie van content naar digitale decoders, PC's en smartphones. Het bedrijf levert ook beveiligingssoftware voor internettoepassingen.

Cisco verdient zijn geld vooral met netwerkapparatuur voor het afhandelen van internetverkeer, en is hard op zoek naar alternatieve inkomstenbronnen.

Prijsstijging van 35%

De overname van NDS is een van de grootste die Cisco heeft gedaan. De overnamesom van $5 mrd is inclusief schuld en het afkopen van retentie-bonussen, vergoeding aan belangrijke personeelsleden om niet uit dienst te treden. De prijs is 35% hoger dan in 2009, toen NDS door Permira en News Corp van de beurs werd gehaald.

De besturen van beide bedrijven zijn akkoord met de overname, die in de tweede helft van 2012 moet worden afgerond.

Bron: FD
 
Reageer als eerste op dit bericht!

Bel gratis met 0800 - 666 666 7 voor hulp met inloggen