Close menu
 
Favoriet Ondernemen

'Stop met uitdelen fietsen als prijs'

  • Erik Willems
Hollandse Hoogte.

Brancheverenining Bovag roept de Postcode Loterij op om te stoppen met het weggeven van duizenden fietsen als wijkprijs.

Dat schrijft de NOS op zijn website. Tot nu toe zijn in totaal 60.000 fietsen verdeeld. In de wijken waar de fietsprijzen vallen, worden lokale fietshandelaren hierdoor buitenspel gezet.

Bovag ontving tientallen klachten van handelaren. De vereniging vindt het onbehoorlijk dat de loterij, die zich als duurzaam presenteert, plaatselijke ondernemers onder druk zet. De fietsen moeten niet op een plek worden uitgedeeld, maar verspreid over Nederland. Daarnaast zou de Postcode Loterij kunnen samenwerken met lokale fietshandelaren, zegt Bovag.

Schagen

Het Noord-Hollandse dorp Schagen is een voorbeeld. Daar wonnen 2000 inwoners in april een gratis fiets van de Postcode Loterij. Schagense fietsenhandelaar Marco Windt van Marco's Bikes: 'Je mist natuurlijk toch een stuk omzet. Kijk, als dat in Utrecht gebeurt, dan is er niet zo veel aan de hand. Maar in een plaatsje als Schagen valt het natuurlijk meteen op.'

Bron: FD
 
Reageer als eerste op dit bericht!

Bel gratis met 0800 - 666 666 7 voor hulp met inloggen