Meest gelezen

5 reacties

Marco geeft als altijd zinnig, begrijpbaar en eerlijk advies. Kostenbesparingen werken nooit voor 100% door in de V&W rekening. De bijgaande inkrimpingen, van bijvoorbeeld personeel brengen steevast extra posten met zich mee en de omzet heeft er natuurlijk ook onder te lijden. Wat ik mis in de opsomming, is de transitie naar gasbedrijf. Waar is het liquified natural gas geschikt voor. Wat zijn de afzetmarkten. Tenslotte heeft Shell, British gas overgenomen. Hoe gaat dat vervoer en de opslag en de afzet. Met andere woorden ligt supertanker Shell goed op koers, of worden we enigszins bedot door te hoge prijzen aan de pomp. Want laten we wel wezen. De consument heeft te weinig kunnen profiteren van een lage olieprijs. De overheid is mede afschuimer van deze te hoge, benzine en dieselprijs, dus houdt haar mond. Nu de olieprijzen, weer oplopen zullen we spoedig beseffen, waar de winst van Shell c.s. vandaan komt.

Dhr. Hamers

Sinds de aankoop van BG is Shell meer een gasbedrijf dan een oliebedrijf.
De correlatie tussen de olieprijs en de gasprijs is al lang niet meer 1 op 1.

https://www.investopedia.com/articles/active-trading/032515/do-oil-and-natural-gas-prices-rise-and-fall-together.asp

"Such varying values of correlation indicate that the gas price movement patterns may get reflected in oil price movements only to a limited extent"

Dhr. Kortekaas

Ben het eens met de heer Kortekaas. Verder heeft Shell nog 'takken van sport' die relatief weinig invloed ondervinden van de absolute olieprijs. Denk aan Marketing & Trading en (steeds belangrijker) Chemicals.
Dan is er nog het anker van het dividend dat sinds de Tweede Wereldoorlog nooit verlaagd is. Op basis hiervan durf ik toch wel te beweren dat Shell een fundamentele belegging is. Ups en downs zullen zeker blijven optreden, maar de sterke balans en kostenbasis van Shell zorgen dat klappen opgevangen kunnen worden. Door de kostenbesparingen en verbeterde technologie kunnen de meeste velden renderen bij olieprijzen van 40 dollar per vat olie-equivalent of zelfs lager.
Kortom, ik blijf Shell als basis van mijn aandelenportefeuille zien.

Wim van de Wiel

De takken worden afgezaagd. P.S. Veel sterkte morgenochtend.

Dhr. Hamers

Het beste van Shell is het dividend.
Tot voor kort kon dat desgewenst in aandelen.
Dat gaf tevens de laagste prijs garantie om aandelen Shell in te slaan.

Dhr. Kortekaas

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn.

Inloggen