Close sub menu

Een special van Het Financieele Dagblad

Ze zijn jong, gedreven en veelbelovend. In de FD Jonge Talenten Special 2020 presenteren we 50 ondernemende beloften die oplossingen bedenken om de wereld verder te brengen. Van een robot die ouderen helpt tot een laser die gladde treinsporen voorkomt.

Interviews

Melissa Wijngaarden
Melissa Wijngaarden

Zij maakt duurzame mode aantrekkelijk

Modeliefhebbers zien soms door de duurzame bomen het bos niet meer. Melissa Wijngaarden bedacht daarom een verkoopsite die toont hoe verantwoord die kleding gemaakt is.

Lees verder
Camiel Kuiper
Camiel Kuiper

Hij helpt mensen met schuldproblemen

Een kwart van de huishoudens heeft moeite met de financiële administratie. Camiel Kuiper bedacht een app die deze mensen helpt om van hun betaalproblemen af te komen.

Lees verder
Gina Doekhie
Gina Doekhie

Zij bestrijdt online criminaliteit

Gina Doekhie werkte al als cybercrimespecialist in het bedrijfsleven. In haar nieuwe baan bij de recherche kan ze haar maatschappelijke betrokkenheid nog beter kwijt.

Lees verder
Wang Long Li
Wang Long Li

Hij ontwerpt minirobots voor hulpbehoevenden

‘Moeder, heb je al gegeten?’ Mantelzorgers kunnen een dagtaak hebben aan dit soort telefoontjes. Daarom ontwierp Wang Long Li een robot om deze boodschappen over te nemen.

Lees verder
Max Kranendijk
Max Kranendijk

Hij laat ouderen en studenten soep maken

Max Kranendijk merkte dat zijn oma best eenzaam is. Dat deed hem besluiten om Oma's Soep op te zetten, een bedrijf dat ouderen en studenten met elkaar laat koken in buurthuizen.

Lees verder
Helena Samodurova
Helena Samodurova

Zij bedacht een manier om datacenters te koelen

Datacenters zijn grote energieverslinders: ze moeten gekoeld worden om hun werk te blijven doen. Helena Samodurova bedacht daar een energiezuinige manier voor.

Lees verder
Margryt Fennema
Margryt Fennema

Zij bestrijdt chronische pijn zonder medicijnen

Chronische pijn heeft zowel een fysieke als een psychologische component. Toch wordt die psychische kant nauwelijks aangepakt. Margryt Fennema ontwikkelde daarom een VR-spel.

Lees verder
Karthik Mahadevan
Karthik Mahadevan

Hij ontwikkelde een app voor blinden

De grootste wens van blindend en slechtzienden? Onafhankelijk zijn. Karthik Mahadevan brengt die onafhankelijkheid een stapje dichterbij met een slimme app.

Lees verder

Lees alles over de talenten

Bekijk het overzicht

Vijf jaar talenten

Met deze jubileumuitgave staat de teller op 250 beloften, van wie een groot deel blijvend succesvol is.

Lees verder

Hoe is het nu met?

Vier oud-beloften, onder wie Quinten Selhorst (Felyx) en Manon van Essen (Magioni), vertellen hoe het hun verging. ‘Ik word nooit de beste manager.’

Lees verder

De special van 2019

Meer lezen over jonge ondernemende beloften? Je vindt hier de artikelen uit de FD Jonge Talenten Special van vorig jaar.

Lees verder

Constantijn van Oranje over talentontwikkeling

‘Wissel af en toe van sector. Stap uit je comfortzone en je kunt zaken fris bekijken.’

Lees verder

Dossier

FD Jonge Talenten 2020

Ze zijn jong, gedreven en veelbelovend. In de jubileumeditie van de FD Jonge Talenten Special presenteren we 50 ondernemende talenten die oplossingen bedenken om de wereld verder te brengen. Van een robot die ouderen helpt tot een laser die gladde treinsporen voorkomt.


Nieuw: donkere weergave

Het FD is nu ook beschikbaar in een donkere weergave. Omdat uw apparaat is ingesteld op donkere modus, hebben we dat al voor u aangepast.

Liever een lichte weergave? Pas uw voorkeuren aan rechtsboven via het gebruikersmenu of onderaan in de pagina.

Browser niet ondersteund

De versie van uw browser wordt niet (meer) ondersteund vanwege mogelijke beveiligingsrisico’s. Daarnaast kan het zijn dat een enkele functionaliteit op FD.nl niet beschikbaar of geoptimaliseerd is voor uw browser.

Wat kunt u doen?

We willen u een zo goed mogelijke ervaring bieden. Zorg er daarom voor dat u de nieuwste versie van één van de volgende browsers gebruikt: Chrome, Safari of Edge. Indien u dit niet zelf kunt, neem dan contact op met uw eigen IT-supportafdeling.

Meer informatie
Meer informatie