Close sub menu

Dossier

Hema (weer) in de verkoop

Na jaren leuren heeft private equity firma Lion Capital de Hema verkocht. Marcel Boekhoorn, de nieuwe eigenaar, wil de loden schuldenlast verminderen en ruimte scheppen voor hernieuwde groei. Na anderhalf jaar raakte hij de winkelketen ook weer kwijt. Hema staat weer in de verkoop.


Profiel Marcel Boekhoorn

Veel mensen houden van Marcel Boekhoorn. Nouveau riche uit de provincie. Volks en vermogend. Half oktober 2018 kocht hij Hema.

Lees het profiel

Een cent voor Boekhoorn

De tompoucen zijn op, de slingers opgeruimd. De feeststemming rond de overname van retailbedrijf Hema maakt weer plaats voor Hollandse nuchterheid. In ieder geval bij de obligatiehouders die samen €750 mln hebben uitgeleend aan Hema.

Bartjens rekent

Nieuw: donkere weergave

Het FD is nu ook beschikbaar in een donkere weergave. Omdat uw apparaat is ingesteld op donkere modus, hebben we dat al voor u aangepast.

Liever een lichte weergave? Pas uw voorkeuren aan rechtsboven via het gebruikersmenu of onderaan in de pagina.

Browser niet ondersteund

De versie van uw browser wordt niet (meer) ondersteund vanwege mogelijke beveiligingsrisico’s. Daarnaast kan het zijn dat een enkele functionaliteit op FD.nl niet beschikbaar of geoptimaliseerd is voor uw browser.

Wat kunt u doen?

We willen u een zo goed mogelijke ervaring bieden. Zorg er daarom voor dat u de nieuwste versie van één van de volgende browsers gebruikt: Chrome, Safari of Edge. Indien u dit niet zelf kunt, neem dan contact op met uw eigen IT-supportafdeling.

Meer informatie
Meer informatie