Meest gelezen

10 reacties


Slaap door meneer Ascher, allemaal heel rechtvaardig en sociaal, maar ik neem geen mensen aan. Ik huur ze wel in hoewel u dat ook moeilijker maakt.

Ja ik ga als zzp'er personeel aannemen. En als ze dan ziek worden dan blijf ik de komende jaren lekker betalen. Personeel heeft heel veel rechten ik als zzp'er niet. Dus dat verhaal gaat denk ik niet door, ik huur wel een zzp'er in en als die niet goed is huur ik een andere in.
En als ik een klus van een half jaar voor iemand heb moet ik 'trasitievergoeding betalen'. En als ik iemand voor 16 uur aanneem en die persoon is enkele maanden 24 uur nodig dan gaat zijn of haar contract automatisch naar 24 uur. Heel rechtvaardig en sociaal, maar niet voor kleine zelfstandigen die personeel nodig hebben.

Peter Bosman

Sinterklaas bestaat!

M. Scholten

Voordat ik €24.000 winst haal en daarover IB mag betalen, draag ik eerst 21% btw af over mijn omzet. Tikt lekker aan voor de schatkist, aangezien mijn opdrachtgevers deze niet in vooraftrek kunnen nemen. Het moge duidelijk zijn dat mijn belastingafdracht als als zzp'er een veelvoud is van de in het artikel genoemde 8%.

Mark Boon

Werkelijk stuitend hoe bijziend en van de praktijk vervreemd ze in Den Haag zijn. Alsof een klein fiscaal regeltje in stand houden of schrappen iets oplost aan de fundamentele vraag hoe we in NL met de arbeidsverhoudingen omgaan.

Hoe dealen we met pensioen, ontslagrecht en minimumloon, dat lijken me veel wezenlijker vragen voor ondernemers, ZZPers en werknemers.

Deze coalitie durft alleen nog maar op de millimeter te verschuiven en toont geen enkele visie en daadkracht om onze economie open, flexibel en concurrerend te houden. Tijd dat de PvdA eens ten val wordt gebracht en er weer eens zaken kunnen worden gedaan in een sterke coalitie.

D. van Soest

Als men in Den Haag nu eens zou beginnen met minder geld te verspillen, worden voor iedereen de af te dragen belastingen lager. Maar neen, we gaan gewoon door met mislukte ICT projecten, de aankoop van een nieuw en overbodig regeringsvliegtuig, eindeloze wachtgeldregelingen en torenhoge salarissen in de (semi-) publieke sector. Om maar eens enkele bodemloze putten te noemen. Nog meer??

Ivar Volder

@Dhr Volder

Wat dacht u van een verbouwing van het Koninklijk huis van 60m Euro. We hebben het duurste koningshuis/hoofd van de bevolking van heel Europa, misschien dat we daar ook wat aan kunnen doen.

Dhr. Gregory

Hoera, 60 miljoen is 3,50 per hoofd van de bevolking.

M. Scholten

Dat wordt dan een dure facelift voor Beatrix en Maxima. Of werd bedoeld de koninklijke paleizen?

Maar on topic: ik vraag me nog steeds af of het probleem nu uitbuiting aan de onderkant van de arbeidsmarkt is, of dat het puur om belastingcenten binnen harken gaat?

Dhr. van der Vliet

Prachtig die gelijkstelling van zzp er en loondienst, maar garandeert de staat dan ook dat er werk is voor de zzp er? En dekt de staat zijn debiteuren risico af??
En inderdaad, zelfstandigenaftrek geldt voor iedere IB ondernemer, niet alleen voor de Zzp'ers maar dus ook voor de Zzm-ers

Dhr. Giltay veth

Meneer Bosman, u heeft groot gelijk. Dit geldt ook voor ondernemingen van 20-40 personen.

Volgens mij moeten We het de werknemer nog makkelijker maken, als hij geen zin meer heeft in zijn baan moet hij met behoud van uitkering - wel gelimiteerd naar arbeidsjaren - vrij kunnen laten nemen. Dan kan hij rustig op zoek naar een andere baan.

Hebben we geen ontslag meer nodig
En geen uwv instituut
En geen wetten die nergens overgaan.
Geen ontslagvergoeding

Wel gemotiveerde werknemers die We graag een contract geven echter geen moeilijke ontslagregels want hoe kan nou een ondernemer naast directie voeren een volleerde HRM Zijn die het UWV snapt?

Dhr. Goudriaan

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.