8 reacties

http://nl.wikipedia.org/wiki/Dagloner

Drs. T.A.H.A. van Schaick

Ach so,
deze Ton Heerts is dus van dezelfde familie kliek als Asscher? (diamanten enz.)
maakt nu zijn debuut en zal regelmatig de publiciteit opzoeken? Zou de pvda een nieuwe prins van de linkse maar stiekum rechtse familie kliek aan het publiek willen voorstellen?

Ik dacht even dat dit een foto van Travis Kalanick (ceo Uber) was. Zelfde 'sociale' maar eigenlijk a-sociale bende toch.

Dhr. Heerts is sterk voor het collectief, hieraan mag niet gesleuteld worden ten koste van zijn leden.
Hij schroomt ook niet de voorzitter van AWVN een gladjakker te noemen. Ik vind dit niet bepaald bevorderend voor de verstandhouding in de polder en doet me denken aan het activistische taalgebruik van de militante SP'ers. Kennelijk is de werkgever weer gezakt tot het niveau van uitbuiter en zakkenvuller waarbij het wachten is tot deze laatste terminologie weer in de mond wordt genomen
om hun (nogal zeer behoudende) standpunten kracht bij te zetten.
Jammer want daar gaat die het overleg niet mee winnen maar wel met verstand en juiste afwegingen en beseffend dat arbeidsverhoudingen drastisch aan het wijzigen zijn en deze niet allemaal in het voordeel van de vast contract werknemer blijft. Indien hij echter op zijn harde standpunten blijft staan dan spreken we in het vervolg maar over de betonkoppen bij de vakbeweging.

N.H. Hekker

De FNV-achterban is voor "het behoud van de zelfstandigenaftrek, omdat zij daarmee compensatie krijgen voor hun ondernemersrisico's".

Alsof het de rol van de overheid is om ondernemers te 'compenseren voor hun ondernemingsrisico's'! Als het goed is de winst de beloning voor het risico.

Drs. M.P. van Wijk

Zeer juist, heer Van Wijk,

M. Scholten

Mooi voorbeeld van hoe de FNV zichzelf diskwalificeert voor de rol die ze nog steeds meent te moeten innemen in de maatschappij.

Ir. J. Tamsma

'innemen' moet natuurlijk 'vervullen' zijn.

Ir. J. Tamsma

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.