9 reacties

Kunnen die clubjes van werkgevers en werknemers opgeheven worden? Die mensen weten niet wat werken is en leven op de zak van de bedrijven en werknemers. Gelijk ook graag het achterhaalde CAO systeem opdoeken en terug naar maatwerk.

C. von Zelst

Hoe zit het trouwens met politici? Staan die ook niet met de rug naar de samenleving? En slechts een op de zes werkenden lid van een vakbond! Hoeveel WERKENDEN zijn er lid van de VVD, meneer Mulder?

Ir. W. Peters

Die bond is weer helemaal terug in de jaren zeventig. Geld verdienen is weer een vies woord. Toen hebben we geleerd dat als je de bovenste vijf procent in z'n inkomen gaat treffen, dat sociaal wel een lekker gevoel geeft maar de onderste vijf procent z'n werk kwijtraakt. Gaan we dat nog een keer meemaken?

H.H. Kloos

Ondernemen is concurreren en risico's nemen... Zo eenvoudig is dat!
Als zzp-er wil ik mijn eigen baas blijven en verlang ik niet om gepamperd worden door de vakbeweging e.d. In 25 jaar tijd had ik cca. 120 duizend € zelfstandigenaftrek geincasseert en deze bedrag komt niet eens in het buurt van die kosten wat die samenleving en werkgevers hadden moeten uitgeven aan werknemers met een vergelijkbare salaris. Laat maar staan, voor deze bedrag kan die vakbeweging niet een een sollicitatiecursus organiseren.... Deze heren bij de FNV hadden nooit in hun leven een dag eerlijk werk geleverd, maar zo te zien ze zijn bezig om hun aanhang met dwang en invloed uit te breiden. Mijnerzijds bedankt, dit wil ik niet!

De Heer Heerts is in dienst van de FNV, en verkondigt niet zijn eigen mening, maar de mening van zijn bazen. De vakbeweging vernietigd banen, en schept geen werkt.

M.A. Van Dorsser

Het is nu hoog tijd dat stevig de bijl wordt gezet in die waanzinnige zelfstandigenaftrek.

M. Scholten

Veel van de mensen die hiervoor reageren beseffen niet dat wij in Nederland veel te danken hebben aan de vakbewegingen. Om te weten hoe Nederland er voor zou hebben gestaan zonder, hoeft men enkel naar de overkant van de atlantische oceaan te kijken.

Zonder vakbewegingen hebben werkenemers geen enkele onderhandelingsmacht wat enkel zal leiden tot verschraling van arbeidsvoorwaarden, werkweken van 60 uur en een minimaal aantal vakantiedagen. Het adagium werken om te leven verandert dan in leven om te werken. We moeten ons afvragen of we dat willen.

Economisch denken heeft bezit genomen van ons allen, ook van vakbondsleden. Het is goed dat Heerts zich dit realiseert en de schijnbalans die hierdoor is ontstaan, probeert te herstellen. Dat Heerts daar nu schertsende reacties op ontvangt komt voor hem niet als een verassing, omdat hij zich realiseert dat de meeste van die reacties voortkomen uit dit economisch denken, waar hij juist van probeert los te komen.

P. Beerda

Mijn bijna naamgenoot (van de rijk tak zou ik zelf zeggen), vergeet dat risico en reward met elkaar in evenwicht dient te zijn. Daar is de zelfstandigen aftrek voor bedoeld, die zelfstandige draagt bewust zelf pensioen, AOV, verzekering enzovoorts.
Zonder inhoudelijke discussie is zo'n statement niet realistisch.

Zou wel het kaf van het koren scheiden wat betreft realistische prijssetting en niet. (en eventuele grote instroom in bijstand...)

M.T. Scholte

Aangezien de overheid echt niet minder gaat uitgeven is een korting ( zelfstandigenaftrek) voor de een is een verhoging voor de ander. Bij een toename van het aantal zzp'ers zullen de overige belastingbetalers dit moeten compenseren.
Afschaffen dus.

M.A.J. Hendrickx

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.