11 reacties

3 of meer starters aannemen, een ervaren medewerker als coach vrijmaken. Kost een kleine investering maar na een jaar zijn de starters ervaren en is het probleem opgelost.
Of wil men eigenlijk liever outsourcen naar India ?

H.F. Meijer

HR professionals zijn nog geen recruiters en misschien toch meer werken met #ZZP'ers.

I.V.A.R. Volder

Salarissen een keertje verhogen misschien? O nee, loongebouw... Toch maar weer dure externe inhuren.

l. keuss

Het is een hardnekkig misverstand, dat externen "duur" zijn. De opdrachtgever betaalt alleen maar voor de werkelijk gewerkte uren. Niet voor reistijd, niet voor pensioen, niet voor allerlei verzekeringen, niet bij ziekte of vakantie ..... Via de diverse marktplaatsen komen concurrerende tarieven tot stand voor professionals, die de klus doen en dan weer ergens anders aan de slag gaan, meer of minder snel nadat de vorige opdracht voltooid werd. Werk outsourcen is helemaal de achterdeur uit. Daarmee veroorzaak je op de langere termijn een gebrek aan kennis en kunde in Europa. Dat kan niet de bedoeling zijn.

I.V.A.R. Volder

Tjonge. En er lopen een paard duizend ICT-50 plussers naar een baan te zoeken!?

P.J.M. Plijnaar

Genoeg ICT-ers. Maar ja, te oud. Al zal dat nooit openlijk worden toegeven..

Ir. P. van Norden

Ik denk wel dat er een reden is waarom die 50+ ers niet worden aangenomen. Ik overzie niet het hele speelveld maar als ik naar een IT-cursus of - meetup ga ben ik met mijn 47 jaar meestal de oudste in de zaal.

E. Albers

Starters in overvloed, maar die hebben niet genoeg ervaring. Ouderen ook in overvloed met veel ervaring, kennis en kunde. Maar ja, die zijn te oud.....

R. Louwe

Deze reactie is verwijderd door het FD omdat de reactie in strijd is met onze spelregels.

FD redactie

Hier een hoog opgeleide ICT-er, 48 jaar en al 8 maanden op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het is logisch dat de overheid geen personeel meer kan werven omdat in IEDERE ADVERTENTIE staat dat ervaring met de overheid een MUST is. Wat is dit nu voor een gedachte?
Ik heb alleen ervaring in commerciële bedrijven, wellicht kan de overheid daar nog wat van leren of is men terughoudend bij voortvarend gedrag??

J.W.M. Tomassen

Dat noemen ze het gevolg van een varkenscyclus. Het ICT vak wordt onaantrekkelijk gemaakt, mensen worden ontslagen, werk wordt geoutsourced naar het buitenland, minder mensen zijn geïnteresseerd om een studie in deze richting te volgen. Organisaties en vooral de overheid heeft wat dat betreft boter op haar hoofd. Uiteindelijk is een eigen ontwikkelteam beter en goedkoper. Zeker als het verlies aan kennis wordt meegenomen bij outsourcing. Wanneer gaat het management haar beleid veranderen ?

Drs. H. Vonk

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.