Meest gelezen

4 reacties

Goede zaak. Als je echt iemand wil binden doe je dat niet voor bepaalde tijd.

Dhr. de Koning

Er wordt vaak gezegd dat Asscher met de WWZ aan de verkeerde kant begint, dat werknemers na 2 jaar contractjes uitdienen sowieso op straat komen te staan (ipv voorheen 3 jaar). Ik denk dat strateeg Asscher heel goed inziet dat de werkgever er niks aan heeft om elke 2 jaar nieuwe mensen in dienst te nemen. Met inwerken, vakanties, ziektedagen en uitbollen naar einde dienstverband ga je iemand wegsturen die effectief 1 jaar gewerkt heeft tegen 2 jaar salaris, aan wie je nog niks verdiend hebt en die op het punt staat om geld te gaan opleveren. Dit is echt heel dom beleid. Als het niks is, neem dan zo snel mogelijk afscheid maar als je bedrijf aan een werknemer veel geld kan gaan verdienen, neem hem/(haar) dan zo snel mogelijk in de meest vaste dienst die maar mogelijk is.

Dhr. Naman

werkgevers moeten beter nadenken... je kan niet en de boter en het geld van de boter hebben ..
je kan toch moeilijk bezwaar hebben tegen het feit dat iemand die je maar tijdelijk werk kan/wil aanbieden, na het beëindigen van zijn werkcontract, zijn opgedane ervaring ten gelde brengt bij een andere werkgevers, zei het een concurrent ... je gaat immers toch werk zoeken in een tak / branche waarin je enige ervaring heb ....

Mevr. maes

Iemand een beeld of mening of dit ook geldt/gaat gelden voor detacheerders van zzp'ers die soortgelijke bedingen in hun voorwaarden opnemen?

Dhr. Westhof

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.