Meest gelezen

2 reacties

Cfo moeten zich niet met innovatie bemoeien. Ze zijn net als banken op de verkeerde manier met geld bezig.

Innovatie is een ondernemend kennis proces. Daarvoor moeten bedrijven combi's organiseren van nieuwe kennis en ervaren ouderen.
De extreem lage groei van de economie en armoede bij bedrijven, bewijst dat Nederlandse bedrijven het slecht doen. Mede doordat EZ alle ontwikkelingen met een duurzaam aspect kapot maakt, met beleidswisselingen of knielende regelgeving, en het aantrekken van buitenlandse mega concurrentie met Nederlandse subsidie.
Nederland is een energie intensief land, en juist daar gebeurt de innovatie met duurzame energie, dankzij EZ steeds meer buiten Nederland

Henk Daalder

Volgens mij zitten we nu juist wereldwijd in de problemen door het zogenaamde 'creatief' denken van CFO's danwel zeer geldbeluste wolven.

Het gaat tegenwoordig ook niet meer om de verkoop van echte producten maar de verdienmodellen er omheen. Je leveranciers pas na 3 maanden betalen en je klanten vooruit laten betalen. Je kunt als leverancier bij zo'n 'eerlijke' opdrachtgever dan ook nog wel een regeling treffen waarbij je factuur binnen 14 dagen wordt betaald. Moet je wel een percentage van de factuurwaarde betalen. Dat zijn zogenaamde 'creaties' van CFO's. In de echte wereld noemen wij dat asociaal en ordinaire diefstal.

Of financiële producten dermate complex maken dat geen hond er iets meer van begrijpt. Psychologen, slimmme marketiers en liegende verkopers op de verkoop zetten. Mensen flink laten betalen en dan vervolgens met een 'woekerpolis' in je maag zitten.

Of verzekerd zijn voor schade en dan vervolgens jarenlang moeten procederen om je recht te halen. Wel premies heffen maar als men claimd, krijg je een peleton advocaten op je dak.

Of kartelafspraken maken waardoor de consumentenprijs onnodig hoog is. Dat gewoon jarenlang doen. Wordt je gepakt dan betaal je een boete die ze lachend betalen.

Nee niet de rovende CFO's moeten creatief worden maar de burger. We moeten een zwarte lijst op gaan stellen waarbij burgers die leveranciers die de boel belazeren gaan boycotten. Dat is pas creatief.

Dhr. Bakx

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.