Meest gelezen

8 reacties

niet te zuinig doen, belangrijke projecten soepeler periode geven.....
en daarmee de positie van Nederland als kennisland verbeteren

Dhr. Lunsingh

Als de minister nu ook de doorstroming van met NL belastinggeld aan in NL universiteiten opgeleide studenten eens gemakkelijker zou maken. Op dit moment mogen die studenten direct retour naar hun land van herkomst behalve als de student direct € 2500 netto gaat verdienen of trouwt met een partner die aantoonbaar in het levensonderhoud kan voorzien.

Dhr. Satter

Nederland is niet zo populair bij buitenlandse high-potentials. Die gaan liever naar USA. De uitkeringstrekker voelt zich meer thuis in NL.

Dhr. Mastenbroek

.. Zullen we eerst zorgen dat Nederlandse WO'ers een baan in eigen land kunnen krijgen?

Dhr. van Roosendaal

Ik denk altijd maar dat hoogopgeleiden zich vooral in hun eigen land nuttig kunnen maken. Wij hebben weer veel hoogopgeleiden die voor een schijntje buiten Europa werken om daar te helpen.

Han Han Smit

Nederland is momenteel inderdaad weinig populair bij internationale high potentials. Wanneer de kennismigrantenregeling wordt omgevormd, zodat de high potentials niet meer exact dezelfde procedures door moeten maken als ongeschoolde economische vluchtelingen, wordt Nederland vast een stuk aantrekkelijker. Dit trekt vast ook weer buitenlandse bedrijven aan, die dan niet alleen om fiscale redenen zich officieel in Nederland vestigen, maar echt in Nederland willen zijn vanwege het intellectuele potentieel. En dat is heel goed voor de BV Nederland!

Mevr. Holwerda

Heer Roosendaal, Lodewijk Asscher was niet specifiek genoeg, hij bedoelde niet hoogopgeleiden in algemene zin, maar hoogopgeleiden die waarde toevoegen voor de NL economie. Daar is blijkbaar een groot tekort aan in dit land.

Dhr. Zwakenberg

Heer Smit, uw reactie is in de basis sympathiek maar als kanttekening wil ik daarbij plaatsen dat voor afgestudeerden buiten onze westerse wereld de arbeidsmarkt vaak anders werkt. Er zijn veel plekken op deze wereld waar banen worden vergeven als je tot een bepaalde stroming (familie of stam) behoort. Daarbij is er niet altijd veel keuze in (internationaal) bedrijfsleven. En direct zelfstandig ondernemer worden is niet iedere afgestudeerde gegeven. Met andere woorden, men is helemaal niet altijd nuttig bezig in het land van herkomst of men voelt zich niet nuttig terwijl dat hier wel zo zou kunnen zijn en men ook hier had willen blijven.

Dhr. Satter

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.