Meest gelezen

8 reacties

'Zij benadrukt dat de afspraken vooral nodig zijn voor mensen die willens en wetens in zzp-verband werken, en niet degene moeten raken die door een werkgever tegen wil en dank in een flexrol wordt geduwd.'
Boeven zijn het die ZZP-ers die 'willens en wetens' de collectieve kolchoz verlaten om zomaar hun eigen ding te doen. Maar daar gaat de FNV wel even een stokje voor steken. De achterliggende motivatie WAAROM er flexibiliteit gevraagd en aangeboden wordt is voor de FNV niet interessant. De rechten van de vergrijsde achterban worden op steeds agressievere wijze bevochten. Ga de dialoog eens aan met die nare werkgevers en die ZZP-ers uit eigen wil (de overgrote meerderheid) en maak je achterban niet afhankelijk maar help ze om weerbaar te worden in een steeds dynamischer wereld.

Dhr. Kruisselbrink

Een betere benadering dan kont tegen de kribben.....

Dhr. Lunsingh

FNV wil gewoon helemaal terug naar de vorige eeuw!

Dhr. Peters

Waar ik al bang voor was: de FNV wil dus écht alle ZZP'ers onder de CAO brengen, met verplichte minimumtarieven. Het enige juridische argument waarmee dat tot nu toe kan, is dat het om "schijnzelfstandigen" zou gaan.
Daar ben je dan als ZZP'er mooi klaar mee. Want schijnzelfstandigen hebben geen recht op zelfstandigenaftrek of andere ondernemersfaciliteiten. De vakbond heeft in de vorige eeuw de arbeidsmarkt voor werknemers al effectief op slot gezet. Laat ze nu van zelfstandige ondernemers afblijven. Wij doppen onze eigen boontjes.
Hier kun je terugluisteren wat ik er vorige week over zei in BNR ZZP Café http://www.bnr.nl/?player=archief&fragment=20150905110940180

Dhr. Spaninks

Goed gezegd heer Kruisselbrink! Maar hier ligt wel een stevige taak voor de overheid om de arbeidsmarkt goed en duurzaam te herstructureren, zodat ondernemers hun behoefte aan flexibiliteit krijgen en werkenden hun behoefte aan zekerheid.

En volgens mij kan dat prima door de overheid weer verantwoordelijk te maken voor de sociale zekerheid. Haal dat weg bij werkgevers en leg het weer terug daar waar het hoort, bij het collectief.

Voor een werkgever zou het niet uit hoeven maken of ie iemand in vaste dienst neemt of flexibel inhuurt.

Dhr. Zwakenberg

Kan de FNV eens een keer duidelijk maken wie ze nu werkelijk vertegenwoordigen.
ZZP-ers z

Dhr. Meijer

ZZP ers zijn eerder een vorm van wetgever ipv werknemer.
Maar ach waarschijnlijk is weer een hele kleine groep ZZPers lid van de FNV en daarom vinden zij dat ze weer voor iedereen mogen spreken. Je moet toch wat doen om aan het werk te blijven.

Dhr. Meijer

Het kan niet véél gekker. Eerst een overheid die zelfstandigen wil betuttelen, nu een werknemersbond. Vanuit drogredenen welteverstaan. Uiteindelijk gaat het hierom dat ze geen antwoord hebben op een beweging die ze overigens al heel lang onder hun ogen hebben zien ontwikkelen. Vasthouden aan een oud fundament is de enige route die ze kunnen bedenken. Wat moet ik ervan denken? Wil men een socialistische staat, of nog een tandje erbij: communistisch? Dus oud-denkers: Word wakker, wees creatief en ontwikkel beleid dat bij deze en toekomende tijd past! Het om zeep helpen van een grote groep mensen die voor eigen rekening en risico wil werken, die niet van een uitkering wil leven, en wil bijdragen aan onze maatschappij, daar word ik als ondernemer en zelfstandige even niet goed van. Tja, en namens wie spreekt de FNV eigenlijk? Legitiem, bedoel ik.

Pieter Geelhoedt

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.