14 reacties

Citaat uit onverdachte hoek:

'dat er talenten worden verspild op een toch al krappe arbeidsmarkt'.

In tal van jobs kunnen vluchtelingen worden gebruikt. Zelfs een 'little bit' Engelse taal zal hen inzetbaar doen zijn. De vele jonge vluchtelingen kunnen vermoedelijk snel aan dat vereiste voldoen, of doen dat reeds.
Kennelijk doen zij daarbij de Nederlanders niet te kort op die krappe arbeidsmarkt.
Dat zegt mogelijk ook wel iets over de bekwaamheden van een deel van de werkloze Nederlanders.

Drs. R.H.P. Lunsingh

Is uw echte naam Lunsingh of Achmed?

Prof. D. Mus

FD = VD ( vluchtelingen dagblad )

O. van Spaendonck

70% van alle asielzoekers komt in de bijstand terecht (bron CPB). Belicht dan ook deze kant i.p.v. dat we met asielzoekers enorme talenten binnen halen.

O. van Spaendonck

De Nederlandse staat denkt als volgt :
Volgens mij kunnen we beter van een asielzoeker wat plukken dan van iemand die van ons plukt .

H. Kaynarca

Wel bijzonder die opmerking over de krappe arbeidsmarkt. Volgens mij zijn er nog 400.000 - 600.000 werkzoekenden. Zijn die ongeschikt voor de arbeidsmarkt of minder interessant om te bemiddelen? Dat bepaalde sectoren moeilijk aan personeel kunnen komen is bekend, maar dat is wat anders dan een krappe arbeidsmarkt in algemene zin.

J.W. Mathies

Wat gek Nederlanders zijn werkloos hoeveel? Ach het zijn er maar ongeveer 600.000 een schijntje toch?Je kan eigen volk best laten kreperen en buitenlanders binnen halen.Wat een minachting en vernedering.

Werkzoekenden boven de 50 zijn ook buitengewoon gedreven, collegiaal en loyaal. Krijgen zij ook extra hulp dan, ook al zijn ze oorspronkelijke bewoners van dit land?

N. Rebel

Laten we de discussie oplossingsgericht houden. Daarom wat simpele vragen. Grote kans dat door de instroom veel meer Nederlanders werkeloos worden. Wat gaan we met die oorspronkelijke bewoners doen? Laten creperen? Verder blijkt dat nogal veel nieuwkomers blijvend in de steun belanden. Wie gaat dat uiteindelijk betalen? Wie geen echte vluchteling is moet terug. Tot nu toe was dat uiterst moeilijk, zeg maar bijna onmogelijk. Hoe gaan we dit nu oplossen? De landen die ze terug moeten nemen zien een lucratief handeltje. Terugnemen blijkt niet gratis. Wie gaat dit betalen? De belastingdruk zal, hoe dan ook, flink omhoog gaan. Benieuwd hoe het straks met de veronderstelde acceptatie is gesteld.

Mr.Drs. H. Han Smit

Intussen wordt uit de pers gehouden dat er afgelopen nacht in het asielzoekerscentrum In Utrecht Overberg massale vechtpartijen zijn geweest tussen de diverse hoogopgeleiden die een grootschalige inzet van de politie en ziekenhuisbedden noodzakelijk maakten.Van het door de gulle gevers beschikbaar gestelde meubilair is daarbij dankbaar gebruik gemaakt, Naar deze flexwerkers zullen de werkgevers reikhalzend uit kijken,
www.tpo.nl

Ing. A. Koornneef

Wat is het verschil heer Koornneef tussen deze voetbalfanaten en de fanaten in Groningen? Voetbal zou natuurlijk door de leiding van het AZC daar, verboden moeten worden na een bepaald tijdstip. Gewoon labekakken optreden van de leiding daar. Voor mij mag overigens alle voetbalgeweld verboden worden. Om te beginnen; alle schade verhalen middels taakstraffen en terugverdienen van de schade. Zou altijd moeten gebeuren, bij alle voetbalgeweld.

Ing. R. Hartman

Hr. Hartman, schade verhalen? Van een kale kip plukt men.......Voetbalgweld hadden we al, vooral dankzij halfbakken maatregelen, dit krijgen we er nog eens bij. Daarbij komt voor mij persoonlijk dat ik het wel erg druk vind worden in dit land, maar dat schijnt volgens economen juist erg goed te zijn en vooral heel veel nieuwe uitdagingen te bieden.

Mr.Drs. H. Han Smit

U zegt het heer Smit. Persoonlijk vind ik dat er strenger moet worden opgetreden tegen ALLE geweld. Laat de vluchtelingen dat besef maar sneller laten doordringen! Prima.

Ing. R. Hartman

Er zijn in Nederland 350000 !!!!!! oudere mensen die geen werk meer kunnen vinden. De uitzenders doen geen moeite meer om deze mensen te plaatsen vanwege het gebrek aan banen. Het is daarom zeker onmogelijk om deze niet Nederlands sprekende nieuwkomers aan werk te helpen. Bovendien zijn er oudkomers uit Syrié, Somalié , Afghanistan etc. die nu voor het merendeel een bijstanduitkering ontvangen: Het bewijs dat het een illusie is dat deze nieuwkomers aan het werk komen.

M. de Haan

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.