Meest gelezen

17 reacties

Dat de veel, vaak en ten onrechte bewierookte Wijers er bij AkzoNobel een bende van heeft gemaakt, durft geloof ik nog steeds niemand te zeggen. Bij de heer Büchner moet je tussen de regels door kunnen lezen, maar dan staat er hetzelfde. Ik ben wel benieuwd of al zijn inspanningen nog nieuwe banen in Nederland c.q. Europa gaan opleveren, want óók AkzoNobel heeft heel wat uitkeringtrekkers op haar conto.

Ivar Volder

Ajax, het Koningslied en nu AKZONOBEL. Dividend betalen is uit van de bank geleend geld is een doodzonde.

Dhr. Sinke

Ik bedoelde te schrijven: dividend betalen aan aandeelhouders met geleend geld is een doodzonde

Dhr. Sinke

Bedankt voor dit artikel, erg goed geschreven.

Dhr. Telgenhof

Wellicht goed om de beurskoers tegen de aex weg te zetten

Dhr. van de Mortel

Goed artikel hr Couwenbergh
tt

Dhr. Honig

Wijers heeft wel vaker het belang van ven goede lange termijn strategie met korte termijn vereisten / kansen verward.
Begin jaren 90 hadden we nog een mooie vliegtuigbouwer, Fokker. Die maakte de stilste en zuinigste vliegtuigen in zijn klasse. Alleen de dollar stond, tijdelijk, extreem laag waardoor de marge per vliegtuig niet voldoende was om ook de door de overheid verstrekte ontwikkelingskredieten af te betalen. Wijers, in de rol van minister van economische Zaken, liet Fokker toen failliet gaan "Als er geen geld is voor ontwikkeling kunnen we het beter maar meteen beëindigen".
De curatoren hebben de operations nog 1,5 jaar gerekt omdat er nog zoveel uitvoerbare orders met hoge marge waren. Hoog omdat de F 10 mln ontwikkelingskrediet per vliegtuig niet meer hoefde te worden betaald. Dit was het eerste faillissement waarbij in de faillissementsfase nog winst is gedraaid!!! De onderneming had makkelijk nog minimaal 5-7 kunnen teren op de F 50 / 100 modellen en dan kunnen worden overgenomen door derden, als inderdaad eigen ontwikkeling te duur zou zijn geweest.

Dhr. Pels

Beschrijft het belang van een beperkt aantal waarden en het grote gevaar van decentralisatie dat tot verzuiling leidt

Dhr. van den muyzenberg

Een voortreffelijke analyse en een verademing dat er nu zo een 'no-nonsense' boegbeeld staat!

Hoe is het mogelijk dat tegelijkertijd de Volkskrant de immer al zéér zwakke Wijers als de N°1 van de 200 topmanagers op het schild hijst?

Als vlot babbelende consultants en politici, beiden lieden van het slag die nog nooit enige serieuze winst&verlies-verantwoordelijkheid hebben gedragen, de kans krijgen om hun narcistische dagdroompjes te gaan uitleven ontstaat er kennelijk een gêne om nog langer naar hun werkelijke prestaties te kijken in een zelfgenoegzaam milieu.

Dat is bijzonder jammer, want daardoor heeft deze Wijers bijzonder veel schade aangericht, niet alleen bij Akzo dat nu gered wordt door de frisse wind van buiten, maar ook het verlies Fokker was een ware gotspe!

Dhr. Dunki Jacobs

Je leest meer en meer over de menselijke maat in het nieuwe ondernemen. De vereiste Cultuurverandering is voor een Multinational een welhaast onmogelijke taak maar wel heeft Ton Büchner daarmee de basis gelegd voor een versterkte toekomst. Mijn complimenten. Zijn ziekte en zijn omgang en communicatie in 2012 geven ook dan weer blijk van de menselijke maat en kwetsbaarheid. De kwetsbaarheid van een CEO is een metafoor voor de kwetsbaarheid van een multinational de geschiedenis heeft dat aangetoond. Het zou mooi zijn als hij verder nog in staat is dit concern een new stage of consciousness te bezorgen en te groeien naar een Pluralistic Green Tealagile organisatie (lees Reinventing Organizations, Frederic Laloux).

Ook zitten er vergelijkbare menselijke spanningsvelden in zijn aanpak met Our Iceberg is melding, John Kotter. Ik hoop dat meer organisaties, CEO's en betrokkenen deze weg durven te kiezen.

Hwie-Bing Kwee

Een mooi, duidelijke en helder verhaal, maar tegelijk ook een bescheiden beschrijving van de verandering van AkzoNobel onder Ton Büchner. goed omschreven door Pieter Couwenbergh.

Dhr. Olaria

......Hij introduceert met zijn team daartoe drie Wetten (Veiligheid, Integriteit, Duurzaamheid) en vier Waarden (doen wat we beloven, samen winnen, de klant centraal, de beste zijn). Op elke locatie – van kantoor tot fabriek - moet hiernaar worden gehandeld.

Als een ieder dit eens vanuit zijn hart zou toepassen komen we een heel eind.

Met plezier!

Dhr. Wolven

@ Dhr. Olaria

Waarom "maar"?

Bescheidenheid "siert" de mens.

Dhr. Wolven

@ Dhr. Dunki

Helemaal mee eens.

Dhr. Wolven

@ Hwie- Bing Kwee

Volledig mee eens, laten we ernaar handelen, ik doe mee, serious request!

Dhr. Wolven

Een prima verhaal en duidelijke analyse van een bescheiden CEO. Chapeau dit siert de persoon die moest opboksen tegen een bepaalde image van een person met een aureool! Ik verwacht dat de heer Buchner Akzo Nobel verder "stuurt" naar een gedegen toekomst.

Dhr. van Breemen

Vergeet niet dat elke opvolger het nodig heeft zich af te zetten om een koers te kunnen bepalen. Dat gebeurt hier ook. Begrijpelijk en wetmatig.

Dhr. Grinwis

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.