Meest gelezen

2 reacties

What's new?
Dit is al gaande sinds de industriële revolutie en heeft met horten en stoten veel welvaart gebracht.

J. van Ginkel

De paniekzaaiers moeten JUIST WEL de boventoon gaan voeren! Laat je niet slaap zussen door de WRR en de KvS.

Robotisering is onvermijdelijk en levert idd meer 'gemak' op voor de samenleving. En ook waar is dat, er bijv. in een fabriek 300 mensen worden ontslagen, er ook andere werkgelegenheid bij zal komen, bijv. voor onderhoud van robots. Maar is een fractie, zeg 10% arbeidsplaatsen en idd hoogopgeleid. Dus netto verlies 270 banen. En dat kan zelfs een kind begrijpen, dus vooral niet gaan nuanceren!

Hoe nu om te gaan met het feit dat elke tweede of derde mbo-er nooit mee een baan zal krijgen.

Ruwweg twee keuzes: we werken allemaal minder, zeg 20-25 uur per week. Of een bepaald deel van wat nu heet de beroepsbevolking, wordt 'gewone' (niet-werkende) bevolking. Ik hoor sommige al denken, met al die vrije tijd, opstaan er nog meer golfbanen, jachthavens, shopping malls als vrijetijdsbesteding, dus weer werk in de dienstverlening. Dat klopt, maar nog steeds een fractie van het aantal werklozen. Maar belangrijker is dat de samenleving daar simpelweg geen GELD/MIDDELEN voor heeft. we hebben nu al een begrotingstekort met 6,8% werkloosheid. Dus behoudens naar 20/25 uur per week werken, ook nog eens zo'n 30 to 40% in bestedingspatroon omlaag (happy golfing)!

En nu maar aanzien hoe lang dat houdbaar is?

Gelukkig herstelt het systeem zichzelf en zullen degenen met weinig het halen bij degenen met meer. Zoals is het al eeuwen, oorlog.Mr. F. Piet

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.