Meest gelezen

7 reacties

De SER gaat e.e.a. serieus in kaart brengen. Een geruststellende gedachte. Als de SER hiermee klaar is zijn er weer 500.000 flexibele arbeidskrachten bijgekomen in Nederland.

H. Laan

Tsjonge, de wijsheid komt met de jaren.

Dr. C.A.M. Wijtvliet

Een zeemeeuw heeft ook geen pensioen

Dhr. Wittebrood

Vol frisse moed op weg naar stuk- en dagloon. Vroeger was alles beter...

Dhr. van Schaick

Het is inderdaad hoogtijd dat de SER dit onderwerp ter harte neemt. Met de Flexwet heeft Asscher kansen laten liggen. Het 'vaste' contract paste al nooit en is nu helemaal achterhaald. Niet vast of flex is het probleem, maar de betaalbaarheid en gebruikmaking van de sociale voorzieningen zijn het probleem. Leuk probleem met de toevloed aan nieuwe arbeidskrachten, ook totaal onbekend met deze voorzieningen (dat je ervoor moet betalen). Vette klus. Wens de SER veel wijsheid.

Dhr. Camman

Daar kan vast niets goeds uitkomen omdat er gene goede vertegenwoordiging is van de ZZP'er. Is ook moeilijk , er is een heel verschil tussen de kenniswerker en de metselaar, die beiden opereren van een ZZP - positie.
De SER is bij uitstek een voorbeeld van oude belangen die zaken niet goed regelen waaruit de ZZP - positie is ontstaan. Verwacht er weinig van !!!!
Ik heb de hoop gevestigd op de VVD - dat die eindelijk de rug recht houdt !!!!!

Ir. W.K.A. Pels

Als we serieus werk van Europa willen maken moet er gekeken worden naar hoe dit over de grenzen is/wordt geregeld. De economische aansturing van landen binnen de EU is -omdat er voor de Euro is gekozen- gebaseerd op arbeidmigratie. Dus regel het Europa breed en dus meteen ook voor de poolse ZZP-er

Leuk gevonden de dhr Wittebrood: "Een zeemeeuw heeft ook geen pensioen". Bijzonder karakteristiek!

G. Reuderink

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.