Meest gelezen

4 reacties

Natuurlijk kan dit ook niet.

DE NMA ziet de3 ZZP'er terecht als ondernemer en zal direct maatregelen nemen

Dhr. Pels

Inderdaad, kan gewoon niet. Typisch weer de vakbonden die er alles aan doen hun eigen posities te beschermen met als het moet zelfs dan maar op oneigenlijke gronden.

Dhr. Hekker

Een minimum tarief voor een ZZPer moet ook niet in de CAO onderhandeld worden. ZZPers onderling moeten hun collectieve verstand gaan gebruiken en zich niet meer voor een schijntje laten inhuren. Zeker nu de VAR is komen te vervallen wordt het zaak dat de ZZPer ballen toont door zijn kwaliteit te laten prevaleren boven een uitgeknepen tarief. Laat de ZZPer als minimum uurloon €70 vragen. Dan kan hij reserves opbouwen, arbeidsongeschiktheids en andere verzekeringen betalen, zijn familie enigszins onderhouden en zelf in zijn vakgebied blijven ontwikkelen.
De vakbonden dienen zich te beperken tot de werknemers of hun leden.

Dhr. Hoolmans

Ik ben het met Dhr. Hoolmans eens. Wij maken regelmatig gebruik van de diensten van tuinman en klussenman. Het is bedroevend voor welk bedrag zij hun diensten aan (moeten) bieden. Daarmee kan geen gezond bedrijf of toekomst worden opgebouwd. De uurtarieven moeten collectief omhoog! (Wat wij ook doen)
Naar mijn mening hebben veel ZZP-ers voor deze constructie gekozen omdat het UWV door de niets meer voorstelt. Ik denk dat een heel groot deel van de ZZP tsunamie weer een dienstverband aangaat als ze de kans krijgen. Niemand wordt graag vrijwillig als slaaf behandeld. De huidige werkgevers vergeten een van de eerste bepalingen uit hun statuten. Het vervullen van een sociale rol in de samenleving. Daar is weing meer van terug te vinden.

André M. Verhoeven

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.