Meest gelezen

5 reacties

Ik vind de titel van dit stuk nogal misleidend. Een "bijklusser" klinkt niet erg positief of sterk. Uit het stuk blijkt dat het harde werkers zijn. Hun grootste bron van inkomsten, in alle voorbeeldsituaties, is het werken als ZZP-er. Zou ik niet 'bijklussen' willen noemen.

Mevr. van der Knaap

@Mevr. van der Knaap: Volstrekt met u eens. Ik lees ook een beetje jaloezie in dit relaas. Zzp-ers zijn mensen die inkomen ernaast of niet, hard werken. Uiteraard voor het geld die ze hard nodig hebben om hun doelen in het leven te bereiken en verantwoordelijkheden na te komen. Ze vormen geen grote lobby zoals werkgevers en -nemers organisaties die de overheid kunnen beïnvloeden.

Dhr. Milton

De titel van het stuk is volkomen juist.

Inhoud:
Voor een grote minderheid van de zzp'ers vormt het werk een bijbaan. Voor vier op de tien, ruim 550.000 personen, telt een andere inkomstenbron het zwaarste.

Wat is er dan mis met de titel:
"Vier op de tien zzp'ers is een bijklusser"


Dhr. Naman

De term 'bijklusser' roept het beeld op van de tegelzetter in loondienst die af en toe in de avonduren of weekenden voor eigen rekening een keuken betegelt. (Met alle respect voor tegelzetters, overigens...)
Ik heb de indruk dat het niet om bijklussen gaat, maar om parttime ondernemerschap. Dat lijkt me toch echt iets anders.
Zeker gelet op de politieke hetze tegen de belastingregelingen voor IB-ondernemers lijkt een correcte woordkeus in de journalistiek me meer dan wenselijk.

Dhr. Kant

Deze reactie is verwijderd door het FD omdat de reactie in strijd is met onze spelregels.

FD redactie

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.