Meest gelezen

7 reacties

En zo krijgen we gelukkig steeds meer een samenleving waar mensen bewuster gaan consumeren, autorijden en reizen. Flexibele banen zal ook leiden naar flexibele inkomens. In plaats van op de pof leven, gaan mensen steeds meer eerst sparen dan pas kopen. Dit zal zeker effect krijgen op de omvang van de economie. Kleiner maar solider. Nu nog de overheid die daar naar gaat leven.

Dhr. Bakx

@ dhr Kakx. Tot mijn grote spijt zie ik niet de samenhang tussen bewust leven en flexarbeid. Of is het kiezen voor geen auto en eerst sparen voor een huis, etc. het gevolg van onderbetalen van de flexibele arbeid?

André M. Verhoeven

Sorry dhr Bakx voor de schrijffout in uw naam.

André M. Verhoeven

Helaas, geen duurzame banen dus! Flexarbeid is helaas simpelweg uitzendwerk, waarbij werknemers na de maximale tijd simpelweg vervangen worden door nieuwe krachten, pure uitbuiting dus. Allemaal dankzij " het beste kabinet sinds WOII"

Dhr. van Vliet

Afgezien van het goede nieuws zal toch echt anders naar arbeid gekeken moeten worden. Juist door digitalisering maar zeker ook bewustwording. Ik zie momenteel nog te weinig visie aan regeringskant.

Dhr. Bril

@ Verhoeven dit is geen uitbuiting maar de realiteit. Veel bedrijven willen wel mensen aannemen maar de risico's zijn onverantwoord. 2 jaar loon doorbetalen terwijl gros verzuim niet arbeidsgerelateerd, van slecht functionerende mensen kan moeilijk afscheid genomen worden en premies en heffingen maken arbeid duur. In plaats van kritiek uiten graag met oplossingen komen. In mijn ogen moet aan bovenstaande issues wat gebeuren en dan zal de werkgelegenheid snel groeien.

Dhr. Molenaar

Het grote nadeel van flexwerk is dat er nauwelijks een bijdrage wordt geleverd aan het onderhouden van een sociaal vangnet. Zodra de flexwerker ziek wordt of bij het eerste zuchtje economische tegenwind wordt ontslagen valt hij per direct terug op de bijstandswet en komt daarmee volledig ten laste van de , zo verguisde, overheid. Het zou volkomen terecht zijn wanneer er over de inzet van flexwerkers een forse belasting zou worden geheven om zo het noodzakelijke vangnet te kunnen blijven financieren. Dat de individuele werkgever door de inzet van flexwerk wordt gevrijwaard voor de kosten die de inzet van arbeid nu eenmaal oplevert mag een voordeel lijken maar in de totale maatschappelijke context maakt hem dat zelf tot een kostenpost. Een extra heffing op elk uur inzet van flexwerkers zou tegenover de overige belastingbetaler volkomen redelijk zijn en eindelijk ook eens kosten van de zo geroemde flexibele arbeidsmarkt beter in beeld brengen.

AJ Koornneef

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.