Mathijs Bouman
Mathijs Bouman Mathijs Bouman

Onderwerpen

Carrière Mathijs Bouman Onderwijs Technologie

Meest gelezen

19 reacties

Eigenlijk moet je vrijen en zorgen voor kinderen uitmiddelen. Deze activiteiten staan niet geheel los van elkaar ...

Dhr. Ambagtsheer

Iedereen een basisinkomenen geven op kosten van de overheid en iedereen gaat lekker feesten. Die paar gekken die de belastingen binnenharken zijn ook nog eens het ongelukkigst. Gek dat alle linkse mensen ons doen willen geloven dat je uitverkoren bent als je werk hebt.

Dhr. Eijkelkamp

Twee met elkaar vrijende uitkeringstrekkers zijn dus het gelukkigst. Daar zou je toch eigenlijk belasting over moeten heffen.

Dhr. Mastenbroek

Haha, die vind ik leuk Mastenbroek!

Mevr. Smits

Wat ik mis is de correlatie tussen arbeid en waar we van genieten. Vrijen zou wel eens leuker kunnen zijn als je hebt gewerkt, dan na het winkelen, sporten of bidden. Na een heftige gebeurtenis schijnt er ook meer te worden genoten van een vrij-partij en die vinden vooral plaats op het werk. Misschien de laatste tijd wel steeds vaker.

Wil(lie) Post

@Wil(lie) Post: U slaat de spijker op zijn kop. Mensen die moeten vrijen voor hun werk, zullen ongetwijfeld een andere beleving hebben bij werk en/of bij vrijen (afhankelijk van hoe je het bekijkt).

Dhr. Ambagtsheer

Leuk stukje.

Vergeet alleen niet dat er ook onderzoek is dat aantoont dat werkloosheid op termijn slopend is (zowel fysiek alsook mentaal). Mensen gaan zich (logischerwijs) minderwaardig voelen, en missen een doel.

Dhr. de Vries

Wat mijn inziens echt gelukkig maakt is het hebben van doelen met betrekking tot wat je wilt bereiken en wat voor mens je wilt worden. Belangrijk daarbij is dat je een positief uitstralingseffect hebt om de omgeving (vooral mensen) om je heen. Dus niet dat je een spoor van ellende achter je laten maar juist met je eigen succes en vooruitgang bijdraagt aan het succes en geluk van anderen.

Recreatie en entertainment is alleen leuk ter viering van het leven, maar niet een doel op zich. Los van het feit dat ze onderhevig zijn aan de wet van de afnemende meeropbrengst.
Dhr. Erahim

werken maakt toch wel gelukkig, omdat je jezelf ermee kunt profileren en iets positiefs kunt bereiken en dat geeft een enorm goed gevoel dat je leven lang bij je blijft. Met vrijen en dansen is dat niet zo, vind ik.

Ik verwijs bijv. naar een uitzending van Floortje over een vrouw die een weeshuis opzette in Azië.

Dhr. van Vught

Afgelopen donderdag beleefde ik de stunt van het jaar tot dusver. Over werken gesproken, ik vat college lopen daar maar even onder. Ruim 25 studenten volgden mijn 2 colleges van 8.15 tot 10 uur. Ook nog 's morgens!!! Na afloop kreeg ik applaus.

Dhr. Zonnenberg

Vergeet niet dat hier a het werk over een kam wordt gescheerd, verschillende beroepsgroepen zullen waarschijnlijk ook een andere tevredenheid over hun werk hebben, en individuen ook.
Zo vind ik het helemaal niet erg om te studeren en is een boek lezen een van de leukste dingen die ik kan bedenken. Dansen daarentegen...

Nigel Visser

Wat een boeiend onderzoek. Dank voor het delen! De conclusie die Mathijs Bouman trekt n.a.v. het feit dat de gemiddelde deelnemer aan het onderzoek ongelukkig wordt van werken is niet terecht. Hij gaat uit van een passieve en fatalistische instelling waarbij geluk (in werk) wordt gezien als een onveranderbare entiteit. Verder past het "afkopen" van ongelukkige medewerkers niet meer bij deze tijd waarbij pro-activiteit, zelfsturing en bevlogenheid van mensen wordt gevraagd. Juist daarom is het van belang dat organisaties tijd en aandacht besteden aan het geluk van de medewerkers. Ongelukkige medewerkers zijn gevoeliger voor burnout, werken minder goed samen, hebben minder energie en zijn minder productief. Er is dus juist werk aan de winkel! Dat laat dit onderzoek weer zien.

Onno Hamburger

"Wat is werk", vraagt de filosoof in mij zich af....

Petra Bos

Vrijen hou je geen 24/7 vol (helaas!!), dus afwisseling met dansen is wel geboden! Heerlijk dat ik hier van mag genieten. En dan is af en toe werken wel door te komen... ;-)

Marjan Marinissen

Heel kortzichtige redenering , ik zit momenteel thuis door een knie operatie . Terug aan het werk gaan zou me heel gelukkig maken
Aan vrijen en dansen heb ik geen behoefte
Trouwens zonder werken kan een mens niet overleven ,zonder dansen en vrijen wel

Erwin van Damme

Voortbordurend op de filosofische vraag "Wat is werk?" (dank u, mevrouw Bos) stel ik: "Stel dat je je werk zo aantrekkelijk en vervullend kunt maken dat het niet meer voelt als werk, maar als een uit de hand gelopen hobby; hoe gelukkig maakt werk dan?". Het antwoord: zeer!

Marcel Lindic

Kan die app ook mee naar een eventueel nawereldse om dit op waarheid te testen? “O Man, learn to Dance or else the Angels in Heaven will not know what to do with you” (St. Augustine)

Dhr. Govers

Ik word al gelukkig van zo'n onderzoek! Thanks for sharing.

Yolande Meurs

Leuk onderzoek en begrijpelijke conclusies, maar hoe kan het dat ETEN helemaal niet genoemd wordt?

Jacquelline Boerefijn

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn.

Inloggen