15 reacties

Of ga een vak leren; ik kan nog wel een aantal goede rietdekkers gebruiken in mijn bedrijf.

W van den Bergh

Vreemd dat Asscher met geen woord rept over de noodzakelijke tijd die in een deeltijdstudie gestoken moet worden. Met de huidige lange werkweken en bijbehorende reistijden komt de grootste groep werkenden, met hun jonge gezinnen in het spitsuur van hun leven, niet eens toe aan het om-of bijscholen. De hoge uitval in het deeltijdonderwijs spreekt boekdelen. Het concept levenslang leren is zeker een noodzaak om een innoverende economie te dragen maar moet ook qua tijd mogelijk gemaakt worden. Hoog tijd om de hete aardappel van de arbeidstijdverkorting weer eens te berde te brengen.

Ing. A. Koornneef

Bijscholing is cruciaal voor alle werkenden, werklozen en organisaties. Ontwikkelingen gaan zo snel dat bijscholing belangrijker wordt dan ooit. Investeringen hierin zal leiden tot lagere werkloosheid en grotere welvaart.

H.M.M. Molenaar

Ach daar hebben we onze minister zonder banen weer die weer een fijn verplicht plannetje heeft bedacht met een algemene premie heffing. Is het niet handiger om een paar honderd duizend banen mogelijk te maken door een premie korting te hanteren. Benieuwd hoeveel mensen nu nog een baan hadden gehad met 30% lagere loonbelasting en 30% minder regels. Zou ook weleens weten wat er in die o&o fondsen zit en hoe dit geld echt dienstbaar kan worden gemaakt.

Dr. I.S. Owel

Wat een betutteling. Zorg liever voor een apk-toets en opleidingsbudgetten bij UWV.

In die mensen moet je echt investeren. Die hebben gewerkt en hebben misschien echt wat hulp nodig.

J.W.A. Bröcker

Te beginnen met bijscholing voor Asscher zelf, de man heeft werkelijk nog niets gepresteerd!

J. de Haan

Is er nu niemand die het handelen van Asscher in Amsterdam eens goed onderzoekt. In het bijzonder de plannetjes die de moeder van deze minister hebben geholpen met wat pandjes op de Wallen. Denk dat er behalve de familie Lubbers weinig anderen in de politiek het zo goed voor zichzelf hebben gedaan.

Dr. I.S. Owel

Bij de pensioenfondsen is op dit moment niet veel te halen omdat stelen van die fondsen bij gelijktijdig gekorte pensioenen zelfs voor dit kabinet een stap te ver gaat. Nu wordt een begerige blik geworpen op de O&O fondsen waar de overheid ook niets mee te maken heeft. Maar zo'n berg niet gebruikt geld kan je als overheid natuurlijk niet laten liggen.

B. Mastenbroek

De aanstormende robotisering en automatisering is juist zo versneld doordat in de lage lagelonenlanden de lonen niet meer zo laag zijn, dus een andere weg wordt gezocht om met rendementen te kunnen ondernemen en te produceren. Vanaf de jaren '60 zagen we in Rotterdam de goedkope zooi met containerschepen binnenrollen. Maar wat waren we goed bezig vlgs de politiek etc.. terwijl onze export door diezelfde landen met gigantische invoerbeperkingen hun eigen productie wel op peil hield.Nu zit 1/2 Europa zowat werkeloos op de banken te genieten van de flatscreen van 200 euro..., snapt u het nog een beetje?.. en maar blijven zeuren over werkgelegenheid die onze politieke heelmeesters met hun plannetjes,- die nog nooit gewerkt hebben,- onze domme zieltjes blijven inpakken met weer nieuwe plannetjes. Het is helaas te laat. In de 30 jaar dat ik de politiek volg is er nog nooit een kabinet die de woorden bezuiniging niet in zijn pakket had. We hebben inmiddels 500 miljard staatsschuld. Dat hebben we 'opgebouwd'in dit 'stinkend rijk land" haha!! vraag u zich maar eens af waarom er geen zakenkabinet komen kan...

R. Janssen

Kan hij zelf een cursusje financieel management gaan doen. Want daar heeft hij weinig van gebakken als wethouder in Amsterdam. Asscher is een vrijblijvende blater die altijd net op tijd van baan verandert.

A. van Ketwich Verschuur

Ik word dood moe van die man als ondernemer met zijn regels.
waar die man zich ook mee bezig houd wordt het een zooitje.

Wordt een beetje moe van dat 'op de man spelen' in plaats van op de inhoud reageren hier..

Jezus maak niet van ieder stuk een persoonlijke kotsbak van ongenoegen..zegt zoveel ook over jou

(ongeacht wat ik van Dhr. Asscher vind)

F.J.H.L. Willems

Uitstekend idee, maar laat dat geld dan ook echt geheel persoonsgebonden zijn. Met wat je zelf spaart of je werkgever afdraagt, mag je dan zelf bepalen wanneer en aan welke opleiding je het besteed, ook buiten je sector. Het onderwijs krijgt hiermee een geweldige impuls om goede opleidingen te leveren met perspectief op werk.

G. Kan

Ik begrijp de reactie van de heer Willems niet. Hoezo op de man spelen? Je beoordeelt een politicus toch op zijn daden? En op zijn resultaten? Maar laten we het over de inhoud hebben: wat hij ervan gebakken heeft in Amsterdam is puur potverteren. De schuld van Amsterdam is onder zijn leiding verdubbeld en de administartie was een zootje. En dat komt uit een onpartijdig rapport. En tot nu toe is niets wat de heer Asccher in het kanbinet heeft aangepakt een succes geworden. U heeft gelijk heer Willems. Je hoeft het bij Asscher niet op de man te spelen. Hem beoordelen op zijn daden is voldoende: nihil resultaat. Laat bij de volgden de verkiezingen zijn resultaten tellen. Het is niet voor niets dat de PvdA ongeveer wordt weggevaagd.

A. van Ketwich Verschuur

Heer Willems, dat is toch lachen, die reacties? Ik heb een abonnement om kennis te nemen van die leuke reacties die brandhout maken van de hoge heren uit de politiek en het zakenleven. En als het even kan doe ik er van ganser harte aan mee.

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.