Meest gelezen

6 reacties

Zowel het MKB als de Vakbonden hebben alle bij boter op hun hoofd, maar ja dat we als ondernemers worden leeg geroofd is natuurlijk al jaren een vast gegeven. Ik heb nog nooit iemand gezien van die twee clubjes om te vragen wat er bij mij leeft.

geen goed woord over voor deze instantie's.

Is getekend een ondernemer.

Dhr. Rutte

Een totale misser. Deze regeling heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik, als intermediair en kleine mkb-er geen nieuwe werknemers meer op de loonlijst plaats. Werknemers die bijna (maar ja...., bijna) allemaal een dienstverband bij de opdrachtgever kregen aangeboden. Die 'bijna' medewerkers kan ik me niet veroorloven in dienst te houden zonder plaatsing bij een opdrachtgever. En ik kan ze zeker geen transitievergoeding aanbieden. Ergo, gemiste kansen voor zowel kandidaten als Redwoods executive support.

Mevr. Spierenburg

Ik heb dit al nog voor de instandkoming van deze wet gesteld dat het een gedrocht zou worden en niet zou gaan werken.
Jammer, ik heb gelijk gekregen.
Het is absoluut een enorme obstructie voor de ontwikkeling van de werkgelegenheid, het houdt veel armoede onnodig in stand en kost de maatschappij miljarden.
Helaas meneer Asscher stopt zijn hoofd in het zand en laat iets in stand welke vandaag nog zou moeten worden aangepast..
Inderdaad geef ik kleine ondernemers gelijk die om deze reden geen personeel willen aannemen.
Veel te risicovol en als ondernemer ben je voor de rechter altijd Jan met die hele korte achternaam.
Heel simpel, ontslagtermijn om economische redenen terug naar 3 maanden, ziekte doorbetaling max. idem en WW duur max. 24 maanden laten wat die nu is.
Binnen 2 jaar groeit de werkgelegenheid explosief met een groeiend resultaat voor de economie..
Staatsschuld kunnen we versneld gaan afbouwen, meer mogelijkheden om economisch een potje aan te leggen voor minder goede tijden en sloop van de armoede.

Dhr. Hekker

@Dhr. Hekker, u hebt gelijk dat het een gedrocht van een wetgeving is. Maar u hebt zeker geen gelijk wat betreft de groei van de werkgelegenheid. Wereldwijd neemt de economische groei af. En dat komt echt niet omdat NL en nog een paar landen rigide ontslagrecht, ww en ziektedoorbetaling kennen.

Mocht de wetgeving conform uw voorstel worden aangepast, dan zullen de werknemers van uitzendkracht naar tijdelijke kracht in dienst gaan. Maar er zullen echt niet meer mensen aan het werk gaan.

Dhr. Bakx

Hr Hekker voor president!
Ik vraag me af waarom uw mening niet luid door het gehele MKB wordt verkondigd!

En ik begrijp niet dat het s-e-planbureau dat niet ziet.
En ook Asscher kan ik niet volgen: de huidige regelingen voor ziekte en ontslag zijn uiteindelijk fnuikend voor de staatskas.

w Fleuren

Als ondernemer kan ik bevestigen dat ik buitengewoon huiverig ben geworden vast personeel aan te nemen on de de nieuwe wet. En waar ik bij twijfel dat onder de oude wetgeving wel zou hebben gedaan , doe ik dat nu zeker niet meer. Dezelfde geluiden hoor ik bij collega ondernemers in het MKB. Deze wet is een gedrocht en moet in mijn ogen snel aangepast worden. Ik vind het een grote bedreiging voor de arbeidsmarkt en daarom ook voor de gehele economie! Rutte, Samson en Ascher doe er wat aan en rap!

Dhr. Kessels

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.