Meest gelezen

11 reacties

geen medelijden ,boetes zullen wel terecht zijn.

Dhr. Hoekstra

Sorry, wie betaald de boetes? De banken? En wie zorgt er voor de winsten van die banken, waar de boetes uit betaald worden? Jawel dat zij wij de klanten. Boetes opleggen is goed en wel, maar de rekening wordt uiteindelijk door de klant betaald.

Isaac

Jammer, dat de echte journalistiek verloren is gegaan. Waar blijven de boetes. Wie verdient eraan. Waarom gaan banken vrijwel zonder slag of stoot, akkoord met deze waanzinnig hoge boetes. Welke malversaties spelen zich af, bij deze grootste bankroof in de menselijke historie. Zijn er weer "families de Rothschild", die de schaapjes voor de komende eeuwen op het droge moeten krijgen. Hoe minder je hoort, hoe groter het wantrouwen zou moeten zijn. Het zakgeld is op. Laten we een paar Rembrandts verkopen.

Dhr. Hamers

Graag een lijstje met de top 5 betalers. Ipv betalers is een ander zelfstandig naamwoord op zijn plaats maar dat zet ik hier nog even niet neer.
Van de Europese banken staat ongetwijfeld een zekere Deutsche xxxxx op nummer 1.
Met de groeten aan Napoleon aka dhr. Witvoet.

Dhr. Berens

Nu weer werkzaam bij de Abn amro. *kots*

Dhr. Berens

Kunnen de instanties die de boete opleggen ook regelen dat de slachtoffers worden gecompenseerd.

Dhr. Meijer

En wat is er met die 150 miljard gebeurd en wie legt daar verantwoording voor af...?

Dhr. van den Berg

Dit is gewoon DE nieuwe manier van "belasting" heffenin de wereld. Als bedrijf zit je klem, als goed betaalde CEO heb je er "eventjes" last van omdat je aandelen/optie pakketten tijdelijk een deukje oplopen, maar je maandsalaris wordt gewoon doorbetaald. Voor overheden is het een zeer efficiënte manier van belasting heffen: relatief weinig mankracht en de burgers ............ die zien er in directe zin inderdaad niets van!

Dhr. den Os

Ik blijf het een schande vinden dat de voor dit soort criminele activiteiten verantwoordelijke lieden er telkens weer mee wegkomen en lachend hun bonussen opstrijken, in plaats van voor de rechter gebracht te worden - gevangenisstraf en de verplichting tot terugbetaling van onterecht verkregen gelden verdienen zij. De boetes die aan deze banken zijn opgelegd worden uiteindelijk alleen betaald door hun aandeelhouders en hun klanten, waarna deze criminelen weer opnieuw kunnen beginnen!

Johann H. van de Oudeweetering

Ik vind het terecht om de vraag te stellen: Wie wordt er voor al die malversaties, waarvoor de boetes worden opgelegd, schadeloos gesteld?? Of is dit geld alleen voor de overheid (VS als GROOT ONTVANGER) bestemd. De Europese banken hebben door die "uitzonderlijke" hypotheek constructies van de Amerikaanse banken miljarden verliezen opgelopen en die beleggingsconstructies zijn mede verantwoordelijk geweest voor de financiële crisis!!
Jammer dat over deze zaken door de journalistiek geen aandacht wordt geschonken.
Wim van Broekhoven,

Dhr. van Broekhoven

Ja, het is inderdaad weer een copy/paste artikeltje wat we in de populaire dagbladen reeds hebben kunnen lezen.
Van het FD had ik toch wat meer relevante info verwacht.

P.Haenen

Dhr. Haenen

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn.

Inloggen