Meest gelezen

4 reacties

Dit is al een tijd een trend, de arbeidsmarkt is volledig scheef, vanaf 2008 is er een groot aanbod van 45 plussers, tegelijk worden er twintigers en jonge dertigers gevraagd. Er is nu al een probleem, dit wordt gedeeltelijk opgevangen door de mogelijkheid als zzp-er aan de slag te gaan. Dit gaat alleen nog maar groter worden als we niet met z'n allen iets gaan verzinnen. Op dit moment is het zo dat iemand die op zijn/haar 46ste z'n baan kwijtraakt vrijwel niet aan de slag komt.

Dhr. Baljon

Deze situatie kan nu ontstaan omdat door automatisering velen overbodig geworden zijn.
Dit leidt tot een enorme loonkosten daling waardoor de inflatie zeer laag blijft.
De overheid zal daarom mee moeten buigen in haar lasten oplegging.

Willem Annevelink

Het lijkt zinvoller om de AOW naar 45 te verlagen in plaats van deze te verhogen. Of anders gezegd: tijd voor een basisinkomen vanaf 45.

Mevr. van de Schoot

Ik blijf me afvragen of het categoriseren van mensen in bepaalde groepen zoals millennials en generatie Y een verstandige manier is om de arbeidsmarkt te benaderen. Deze categorisatie en stereotyperingen maakt dat er mensen met talent over het hoofd kunnen worden gezien omdat ze toevallig in de verkeerde categorie zouden vallen. Sluit je mensen bij voorbaat uit door ze in te delen in bepaalde groepen? Leidt deze manier van indelen niet tot een homogene groep en weinig diversiteit binnen het bedrijfsleven? Dit zou een gemiste kans kunnen zijn voor werkgevers die juist op zoek zijn naar meer creativiteit, innovatie en denkkracht binnen de organisatie. Kortom zou het zou kunnen zijn dat het selecteren op competenties, persoonlijkheid en flexibiliteit meer op kunnen leveren dan het werven en selecteren op geboortejaar?

Mevr. Schuurman

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.