Meest gelezen

4 reacties

Ik besteed al vele jaren werk uit bij twee sociale werkplaatsen een in Duitsland en een in Nederland. Fantastisch systeem. De mensen zijn er gelukkig en als het nodig is worden ze gehaald en gebracht. Laat het hele bedrijfsleven meebetalen aan deze voorziening en geef korting aan ondernemers die werk bij de sociale werkplaatsen uitbesteden of die mensen met een achterstand inhuren. Dan hou je de voordelen van het bestaande (oude) systeem en je maakt het betaalbaar. En dat laatste is toch de enige zorg van het kabinet, het feit dat ze het niet meer kunnen betalen.

Johan Steenhoek

Dit stuk is me uit het hart gegrepen! Ga door Hoogeveen.

Dhr. de Koning

Mooi positief artikel. Ik sluit mij aan bij de klachten dat de arbeidsrisico's standaard bij de (niet-deskundige) werkgever worden neergelegd. Ook al verdient mijn bedrijf hier deels zijn geld mee, het is gewoon niet realistisch om een probleem bij de werkgever neer te leggen, daar allerlei controles en boetes omheen te leggen en dat beleid te noemen.

Inderdaad VNO-NCW, hoe is dit (WWZ en Quotumregeling) met jullie goedkeuring tot stand gekomen?

Dhr. Timmermans

Het is al moeilijk en risicovol genoeg om reguliere werknemers aan te nemen en te laten functioneren laat staan arbeidsgehandicapten. Er wordt volop met de mond sociaal beleid gepredikt maar door de werkgever wordt het vaak als a-sociaal ondervonden.
Het beleid is in principe een grote teleurstelling met alleen maar plichten voor de werkgever en onwerkbare regels.

Dhr. Hekker

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.