Meest gelezen

5 reacties

Opzich een goed streven maar op deze manier komen nog minder 55+'ers aan het werk, die gaan dan lekker thuiszitten onder het mom 'ik doe vrijwilligerswerk bij de klaverjasvereniging'. Het is ook niet te verkopen naar andere werklozen die dan terecht zeggen dat iedere werkloze gelijk behandeld moet worden.

Ik kan zelf niet oordelen over 55+'ers en het solliciteren (omdat ik veel jonger ben) maar ik heb het gevoel dat het ook een kwestie van willen en doorzetten is dat veel 55+'ers niet aan de bak komen.

Dhr. Wegman

Wat was ook al weer de bedoeling?
We zouden langer moeten werken, tot 67. Maar gemiddeld haalt niemand dat. we gaan dus eigenlijk eerder met pensioen, (behalve zelfstandigen) De kosten van dat vroegpensioen worden niet betaald door de overheid (AOW) maar door het UWV (WW).

Per saldo dus een slimme bezuiniging door de overheid en een verdere verhoging van de loonkosten voor het bedrijfsleven. Toch?

Als oudere zzp'er heb ik regelmatig werk, ik verwacht tot 67 te moeten/kunnen werken.
Ik klaag niet maar ik vind het wel allemaal héél erg raar.

w Fleuren

Werkgevers zijn niet erg genegen om oudere werknemers in dienst te nemen.

Vele vooroordelen spelen hier een hardnekkige rol.

Het is dan ook een goed streven van Jan Cremers, om bijvoorbeeld de groep 60 plussers vrij te stellen van hun sollicitatieplicht.

Eindeloze uitkeringssituaties, die niet bepaald een vetpot zijn, hoeven een zelf gewilde sollicitatie niet in de weg te staan.

Grote groepen zullen nooit meer aan het werk komen, dat is er namelijk niet.

Het probleem is vele malen groter dan er gesuggereerd wordt, in het vele gegoochel met de WW en werkzoekende cijfers.

Het bijdragen door deze groep aan vrijwillige sociale- en maatschappelijke activiteiten, door deze groep, zal het voor vele partijen acceptabeler maken.H. van der van der Horst

De CNV wil dus een basisinkomen voor Nederlanders vanaf 55 jaar.

Dhr. Meijer

Deze sociologen en vakbondmensen vergeten één zeer essentieel aspect. Namelijk dat de meeste werkloze 50+ers/60+ers wel degelijk willen doorwerken (evt. parttime). Dat geeft een beter gevoel van eigenwaarde, betere inkomsten en laat ervaring en talent niet onnodig verloren gaan. (bron: Trendbox i.o.v. XOON Ageing, groepsdiscussies 50+) . Werkgevers welke 50+ers (weer) in dienst nemen zijn slimme werkgevers en hebben vrijwel altijd positieve ervaringen.

Leo van Sister

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.