Meest gelezen

3 reacties

Wellicht kunnen ze deze 50 plusser ook tegen een gereduceerd tarief aanbieden of vrij van bemiddelingskosten ... Als een soort van maatschappelijke geste. De inkomstenderving kunnen ze dan declareren bij het fonds van mijnheer Goldschmeding. De cirkel is dan weer rond.

Dhr. Dormans

Vestzak broekzak, sigaar uit eigen doos... Als zijnde de belangen/koepel-organisatie begrijp ik dit maatschappelijke standpunt en oproep tot. Ze zijn 'verplicht' om dit te roepen, al is het voor de bühne. Waar eerst de aandacht uitging naar de jongeren, mogen nu de ouderen weer. Wachten is op de Randstads die handig gebruik maken van deze free publicity en waarschijnlijk gekoppelde subsidiestromen, want waar hebben we dit eerder gezien? Juist bij aanpak jeugdwerkeloosheid, en nu mogen de 'ouderen' in een bus het land door... Mi zit de bottleneck bij het nog steeds heilige sociale stelsel: cao's de bijkomende werknemers zekerheden en verworven rechten dit icm werkgeversrisico wat maakt dat het bijna voor alle partijen niet interessant is om tot mekaar te komen (uitzonderingen daargelaten). Met de verkiezingen voor de deur zal er dan ook weinig veranderen in de situatie van de (langdurig) werkzoekende oudere en jongere...

Thijs Fiselier

Een aardig streven om 50+ meer kans te geven, maar als een werkgever op voorhand van mening is dat hij om wat voor reden geen 50+ wil, dan heeft dwang geen enkele zin. Dan kan de sollicitant na het gesprek alsnog netjes afgewezen worden. Maatregelen die het voor werkgevers goedkoper maken om mensen in dienst te nemen, of ze niet tot 10 jaar na datum uit dienst financieel te laten opdraaien voor ziekte, zijn zomaar 2 dingen die naar mijn idee al zouden kunnen helpen.

Marc Hogeland

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.