Meest gelezen

5 reacties

Hoezo Hollandse wijn in opkomst. Zou de koppenmaker van FD persoonlijk niet weten dat Maastricht en Thorn in Limburg liggen en niet in Noord of Zuid Holland?

Cor Wijtvliet

Dat de KLM haar businessclass gasten Nederlandse wijn offreert, is geen reclame voor die wijn. De KLM heeft haar long haul businessclass gasten ook jaren lang op de slechtste stoelen van de branche gezet.

Dhr. Mastenbroek

In Limburg is men nogal chauvinistisch. Dat is mooi, want dan nemen restaurants al gauw een wijn op voor de kaart. Wat de hybride wijnen betreft is het heel duidelijk dat de heren Hulst nooit de beste wijnen van het Noorden hebben geproefd. De heren vertellen een oud verhaal dat geschraagd wordt door opinies van conservatieve wijn schrijvers die weigeren verder te leren. Als onze wijnen eervolle vermeldingen krijgen op een contest met 7000 wijnen uit 52 landen dan behoor je tot de wereldtop, al zal dan een journalist het leuk vinden een verslag met kop 'net niet top' schrijven. Kom FD, de beste Nederlandse wijnen zijn zeer goed en van Internationale standaard .

Dhr. Marmelstein

proost Heeren.

Dhr. Holland

Wijn van eigen bodem... even dacht ik dat jullie het al over ons nieuwe boek gingen hebben. Maar nee ;-) De opmerkingen over hybride druivenrassen zijn tamelijk ongeïnformeerd. Gelukkig vertellen Irene de Vette en ik in Wijn van eigen bodem (verschijnt 1 november) het goede verhaal. Van harte aanbevolen, ook voor journalisten.

Mevr. Beukers

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.