Meest gelezen

13 reacties

Graag ook tijd inruimen voor bezinning. Zonder bezinning en commitment met de wereld geen bezieling

Mevr. Alkema

"I can do anything I put my mind to. Dat is geen arrogantie, want ik denk dat dit voor iedereen geldt." Moet natuurlijk zijn: I can do anything IF I put my mind to it.

Dhr. van Rooijen

Klinkt leuk maar je moet dit natuurlijk in proporties blijven zien. Twee jonge mensen die een beroepsopleiding (arts en advocaat) hebben gevolgd of nog aan het volgen zijn en inmiddels werkzaam zijn in hun beroep. Niets bijzonders op hun leeftijd. Daarnaast doen zij leuke dingen zoals een eigen bedrijfje runnen maar ook niet meer dan dat. Verder een managing director van Saxo bank. Op je 30e ook niets bijzonders.

Wat ik graag zou hebben gezien is een jong mens dat zijn/haar sporen als wetenschapper al heeft verdiend op jonge leeftijd en ook door vakgenoten in de wetenschappelijke wereld hoog wordt aangeschreven. Dat zou bijzonder zijn.

Kees Aarts

MD bij Saxo is nou niet bepaald "aan de top", of dat nou op je 50ste, 30ste of 20ste is. Als je per se zo graag een jonge bankier wil interviewen, neem dan in ieder geval de moeite om een van de weinige jonge Nederlanders bij Goldman Sachs of Morgan Stanley te interviewen.

Dhr. de Beers

Eens met de bovenstaande commentaren. Wat een narcistische exercitie dit. Een advocaatje (nog niet eens partner) classificeren als 'aan de top'?

D. van Soest

Is dit een gebrek aan kopij bij het FD? Echt bedroevend lege verhalen. Hoezo piepjong en aan de top ? Zijn ze al begonnen dan? Alsjeblieft zeg. Of is hiervoor betaald, dan wel graag het kopje 'persoonlijke advertentie'.

Dhr. Kievits

Jammergenoeg dat FD deze personas als aan de top schets en als zeer succesvol. Een zeer beperkte blik op wat succes is en ook de vraag óf je nog wel met deze functies als aan de top gezien wilt worden ipv "Over de top 20e eeuwse beroepen". Ik vind dat je met dit soort journalistiek heel veel jongeren een verkeerd en absoluut niet genuanceert beeld voor de ogen legt van wat vele zien als succesvol en dat heeft niets te maken met hoe groot de portomonee is en hoeveel je de rijke elite spekt. Lijkt mij goed als er ook eens aandacht wordt besteed aan wat dhr. van de Haterd hierin zijn blog als reactie over jullie artikel schrijft:

http://www.hnwb.nl/de-definitie-van-succes/

Nick van Van Breda

Bedankt voor de link Dhr. van Breda: http://www.hnwb.nl/de-definitie-van-succes/ . Eens!

Mooie quote uit het artikel:
''Ik verdien genoeg om te doen wat ik wil, o.a. regelmatig op vakantie gaan, en kan ondertussen de nodige tijd en energie besteden aan vrijwilligerswerk. Nu rijd ik geen grote auto, interesseer ik me niet in merkkleding en verdien ik waarschijnlijk maar een fractie van deze drie, of zeker de eerste twee van deze drie. Maar is geld de enige definitie van succes?''

Mevr. Amen

Beste reactanten,

Dit is een advertorial voor de kleding die de mensen dragen. Vandaar dat het ook vrij toegankelijk is.
De beschrijvingen kunnen net zo goed verzonnen zijn en de foto's via een castingbureau.

Dhr. Zaan

Ik hoop voor Duco dat er een foto van zijn ouders op zijn slaapkamer hangt...

Dhr. Huijbers

En nu even iets positief! Niet op zijn Nederlands meteen de grond in.....
Dank

Dhr. Donkersloot

Waarom zet het FD dit verhaal uit de weekend bijlage van afgelopen zaterdag nu weer op de site?

Dhr. Mastenbroek

Deze reactie is verwijderd door het FD omdat de reactie in strijd is met onze spelregels.

FD redactie

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.