Meest gelezen

1 reactie

Ach, de helft van de wijn heeft tegenwoordig een schroefdop. Kan me trouwens nog wel eens licht ergeren aan zo'n winewaiter. Vooral als de wijn, te laat uitgeserveerd wordt. Mijn advies bij slobber/huiswijn is, zet hem maar op tafel: je hoort het wel als die niet goed is. De sommelier, alleen het woord al. Is het een dure wijn, dan mag de specialist na het ruiken van de kurk, een laagje inschenken voor zichzelf, neuzen en proeven. Dan vraag ik hem/haar of ie goed is. Dat is mijn etiquette. Als de winewaiter het waagt, de fles buiten bereik te zetten, dan verzoek ik vriendelijk doch dringend, de fles alsnog op of direct naast de tafel te zetten. Dat alles met een glimlach en een fooi, mocht ook de maaltijd nog smaken. Ik betaal en bepaal. Dat is de volgorde. P.S. In principe hoort een witte wijn koel te zijn en een rode op kamertemperatuur. Even de hand op de fles, voor het openen, doet de truc. De rest is poppenkast.

Dhr. Hamers

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn.

Inloggen