Meest gelezen

2 reacties

Beste Hilary,

Ik lees je column altijd graag want ik ben een groot liefhebber van lekker eten en drinken.

Maar ik wilde hier toch wel even op reageren.
Het is allemaal een kwestie van kennis. En van: "hoe diep wil je gaan"?
Als voedingsdeskundige en "eigenaar" van voedings-intolleranties snap ik er iets meer van. En denk erover om de horeca-vakscholen maar eens te gaan bezoeken. Vooral om ze te leren doorvragen oer deze dingen.

Natuurlijk heeft niet iedereen die gluten wil beperken een gluten-allergie. Idem dito met lactose.
De meeste mensen gaan niet dood van een grammetje tarwe of melk en het is dan voor de keuken ook niet nodig om alles strikt gescheiden te houden, zoals dat voor echt allergische mensen wel nodig is. (Mijn neefje krijgt hele vervelende dingen van iets wat ook maar in de buurt is geweest van een noot.)

O, en jullie klant weet het ook niet altijd precies, wat wel en niet kan. Maar als ’ie allergisch is, dan weet ‘ie het heeeel goed!

De ganzelevermousse wil ik best van het croutonnetje afeten, zo nodig. En als ik zin heb eet ik dat er bij op.
Maar het broodje naast mijn bord kan ik echter beter laten staan, als het van tarwe is (maar o wat is het verleidelijk!)
Dus: wat zou het fijn zijn als het restaurant daar een echt lekker alternatief voor zou bieden, i.p.v. de rijst of aardappelmeelbollen die ik vaak zie. Dus vandaar mijn verzoek om "glutenvrij".

Niet omdat ik een zeikerd ben, maar omdat mijn dokter bepaalde dingen ook niet goed voor me vindt en omdat ik toch graag lekker wil eten, met alles erop en eraan.

De overmaat van gluten is echt geen zegening van deze tijd en veroorzaakt ook het ontstaan van andere intolleranties. En voedingsintolleranties zijn bewezen gelieerd aan allerlei (auto-immuun-) ziekten.

Als je vragen hebt, ben je van harte welkom.

Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn

Liesbeth Duijn

Beste Hilary,

Ik lees je column altijd graag want ik ben een groot liefhebber van lekker eten en drinken.

Maar ik wilde hier toch wel even op reageren.
Het is allemaal een kwestie van kennis. En van: "hoe diep wil je gaan"?
Als voedingsdeskundige en "eigenaar" van voedings-intoleranties snap ik er iets meer van. En denk erover om de horeca-vakscholen maar eens te gaan bezoeken. Vooral om ze te leren doorvragen over deze dingen.

Natuurlijk heeft niet iedereen die gluten wil beperken een gluten-allergie. Idem dito met lactose.
De meeste mensen gaan niet dood van een grammetje tarwe of melk en het is dan voor de keuken ook niet nodig om alles strikt gescheiden te houden, zoals dat voor echt allergische mensen wel nodig is. (Mijn neefje krijgt hele vervelende dingen van iets wat ook maar in de buurt is geweest van een noot.)

O, en jullie klant weet het ook niet altijd precies, wat wel en niet kan. Maar als ’ie allergisch is, dan weet ‘ie het heeeel goed!

De ganzelevermousse wil ik best van het croutonnetje afeten, zo nodig. En als ik zin heb eet ik dat er bij op.
Maar het broodje naast mijn bord kan ik echter beter laten staan, als het van tarwe is (maar o wat is het verleidelijk!)
Dus: wat zou het fijn zijn als het restaurant daar een echt lekker alternatief voor zou bieden, i.p.v. de rijst of aardappelmeelbollen die ik vaak zie. Dus vandaar mijn verzoek om "glutenvrij".

Niet omdat ik een zeikerd ben, maar omdat mijn dokter bepaalde dingen ook niet goed voor me vindt en omdat ik toch graag lekker wil eten, met alles erop en eraan.

De overmaat van gluten is echt geen zegening van deze tijd en veroorzaakt ook het ontstaan van andere intoleranties. En voedingsintoleranties zijn bewezen gelieerd aan allerlei (auto-immuun-) ziekten.

Als je vragen hebt, ben je welkom.

Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn

Liesbeth Duijn

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn.

Inloggen