5 reacties

Als groeten, aardig doen en slijmen wordt aangeraden om fooien te krijgen, zijn we, naar mijn mening, enorm fout bezig. Als gast groet je ook altijd en ben je ook beleefd.
Tegenvallend eten zal onze avond niet verpesten, we blijven aardig en beleefd. Maar we komen nooit meer terug. Ik geef nooit fooien, principieel niet. De beste fooi voor het restaurant is als je een geregelde gast wordt.
Uit eten moet een feest zijn, waar je ook naartoe gaat; en sterren- of een 'gewoon' restaurant. Daarnaast moet de prijs-kwaliteit verhouding in orde zijn.

Dr. A. Verhoeven

In sterrenrestaurants is het vaak de eigenaar of diens echtgenote, die de bediening doet. Een fooi geven aan werknemers vind ik in Nederland al niet nodig maar aan eigenaars is het gewoon onbehoorlijk.

B. Mastenbroek

Een fooi moet je verdienen. Als je nooit een fooi geeft ben je gewoon een enorme krent. Dat zijn de types die hun snor drukken bij rondjes geven of mij vijf euro vragen voor de wijn nadat ze op mijn boot hebben meegevaren. Vaak van die armoedige net niet-kakkers.

M.J. Zwanenburg

Waarom neemt u dan dat soort lui mee op uw boot, heer Zwanenburg?

P.J.S. Berens

Dhr. Berens, hij zal wel mensen meenemen om de riemen te bedienen.

Dr. A. Verhoeven

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.