FD Persoonlijk selecteert iedere week kunst, mode, design, exposities en bijzondere adressen. Alles over wat het oog ziet en het hart raakt.
Onbetaalbaar uitzicht
Wat doe je als je je Penthouse Suite van 60 miljoen in Manhattan niet kwijtraakt? Dan trek je die bij het onderliggende hotel en verhuur je hem voor 67 duizend euro per nacht. Vijfsterrenhotel The Mark Hotel in New York is ingericht door de Parijse interieurdesigner Jacques Grange, het ligt praktisch aan Central Park en als u om twee uur ’s nachts wilt shoppen, wordt gewoon het chique warenhuis Bergdorf Goodman voor u geopend. En dan zijn er nog het restaurant en de picknickservice van Jean-Georges.
Terug naar de Penthouse Suite. Die biedt u vijf slaapkamers en zes badkamers, een eettafel waar u met zo’n 25 personen aan kunt dineren en een dakterras met onbetaalbaar uitzicht.
The Mark Hotel, Madison Avenue at 77th Street, themarkhotel.com
Stijlvolle lobby
Hotel V had al twee hotels in Amsterdam: aan het Nesplein en aan het Frederiksplein. Onlangs opende Hotel V een derde hotel en restaurant in de hoofdstad: aan de Fizeaustraat, op loopafstand van het Amstelstation. Het restaurant, The Lobby, is zeer de moeite waard.
Chef Jeroen van Spall werkte eerder bij Visaandeschelde, Café Modern en Beluga. Laat u verrassen door het drie-, vier- of vijfgangenmenu of bestel à la carte. De ceviche is heerlijk fris, de gerookte paling uitstekend en de rundersukade met merg lekker mals. Alles wordt geserveerd in een stijlvolle setting, tussen grote planten en hebberig makende wandkleden. Ook geopend voor ontbijt en lunch.
› 3x speciaal ‹
Hotel V Fizeaustraat, Fizeaustraat 2, Amsterdam, thelobbyfizeaustraat.nl
In The Lobby zit u op comfortabele stoelen van Gubi.
Fris en met pit
In de nieuwe mannengeuren zijn kardemom en geranium populair. Die kunnen kruidig, maar ook fris uitpakken.
Kardemom
Geranium
Vaartijd
Het Nederlandse Fromanteel brengt nieuwe horloges uit in de Amsterdam Series. Inspiratie voor de Nautique-collectie vormde het maritieme karakter van de hoofdstad.
De wijzerplaat van het horloge, met Zwitsers kwarts- uurwerk, is voorzien van een verticaal reliëf, dat refereert aan het houten dek op een zeiljacht.
De coördinaten op de wijzerplaat verwijzen naar de plek waar ooit de werkplaats was van klokkenmakerfamilie Fromanteel, op de 17de-eeuwse Dam.
Met een waterdichtheid tot 5 ATM is zwemmen met de Nautique niet aan te raden. Maar een flinke Amsterdamse regenbui doorstaat hij moeiteloos.
Prijs: € 479, fromanteel-watches.com
Kunst uit de Kalverstraat
Ooit kon je in de Amsterdamse Kalverstraat een Van Gogh kopen. Kunsthandel Frans Buffa en zonen, op nummer 39, was 150 jaar lang een begrip. Soms hing er ‘gewaagd’ werk in de etalage, van Kees van Dongen bijvoorbeeld. Dan dromden voorbijgangers voor het raam.
De eigenaren van kunsthandel Buffa hadden een goede neus voor kunst die de tijd zou overleven. Buffa opende zelfs een filiaal in New York, waarschijnlijk op aanraden van zijn vriend William Singer, van oorsprong Amerikaan. Singer kocht een kwart van zijn collectie bij de firma. Geen wonder dus dat het Singer Museum in Laren een expositie wijdt aan de geschiedenis van deze befaamde kunsthandel.
Schoonheid te koop, t/m 8 januari, Singer Museum, Laren, singerlaren.nl
Koud kunstje
In de koelkast kijken zonder de deur te openen. Dat lijkt op een truc van Hans Klok, maar binnenkort kan iedereen het. LG Electronics introduceert namelijk de InstaView Door-in-Door-koelkast, waarvan de donker getinte glazen deur na een klopje erop tijdelijk transparant wordt.
Handig is ook de ‘dubbeledeurtechniek’, waardoor veelgebruikte producten uit een extra deur gepakt kunnen worden: dat scheelt energie.
Verkrijgbaar vanaf begin 2017. Verwachte verkoopprijs: € 2499, lg.com
Mart Vissers creaties
Couturier Mart Visser creëert van fijne en delicate materialen als organza, zijde en veren stijlvolle silhouetten. Zo scherp gelijnd en keurig als Vissers mantelpakken, robes manteau en avondrobes zijn, zo expressief en woest zijn zijn schilderijen en sculpturen. Toch zijn er overeenkomsten. Zo keren de oneffen texturen van enkele stoffen terug in de reliëfs van zijn gezichten en hoofden.
Museum aan het Vrijthof toont al Vissers creatieve uitingen in de expositie ‘S.Y.N.E.R.G.Y’. Naast stukken uit zijn huidige haute-couturecollectie is er een selectie van zijn kunst te zien.
‘S.Y.N.E.R.G.Y.’, te zien tot en met 6 november in Museum aan het Vrijthof, Maastricht, museumaanhetvrijthof.nl
Als kunstenaar is Mart Visser wild en expressief.
Lak aan
Rode of blanke nagellak past bij vrijwel elke gelegenheid. Maar met alle kleuren die er nu zijn is het zonde niet een keer te experimenteren met zilver, zeegroen of intens blauw.
Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn.
Inloggen