Het aantal nieuwe banen in de VS is groter dan verwacht. Er kwamen er 311.000 bij, terwijl analisten uitgingen van 210.000. De stemming op de beurzen blijft negatief, de AEX-index sluit 1,35% in de min. Vooral de koersen van financiële instellingen en durfinvesteerders staan onder druk.
Gaat u de beurs op of fietst u liever weg?Foto: Ramon van Flymen voor het FD.
17.51 uur | Blog gesloten
De beurs is dicht. Wij stoppen met het blog en glibberen naar huis. Het overige nieuws wordt natuurlijk gewoon op deze website bijgehouden. Tot maandag.
17.45 uur | AEX-index sluit 1,53% lager
De Amsterdamse beurs is dicht. Na een hectisch handelsdagje staat de AEX-index 1,35% lager. Ook de Midkap-index is gedaald, met 1,53%. Smallcapindex AScX moest 1,67% toegeven.
De grootste verliezers waren de financiële bedrijven. In de AEX-index daalde de aandelenkoers van Aegon met 4,7% en die van ING Groep met 4,6%. ABN Amro, dat nog in de Midkap-index zit, kwam weg met een daling van 2,7%. De grootste daler in de Midkap-index was Advanced Metallurgical Group, met een min van 3,2%. Azerion daalde met -5,5% het hardst in de smallcap-index.
Stijgers waren er weinig. Randstad (+2,3%), Ahold Delhaize (+0,3%), Flow Traders (2,7%), Fugro (1,8%), OCI (+0,3%), Heijmans (+0,3%) en Sligro (+0,1%) waren de enige fondsen in de drie indices die eindigden met een plus op de borden.
17.10 uur | Eet je hem op, of kun je wachten?
Moet ASMI zijn belang in ASM PT nu wel of niet verkopen? Bartjens vergelijkt het met de verleiding van een marshmallow: prop je hem meteen in je mond of heb je geduld en kun je even wachten?
16.31 uur | Ook op Wall Street dalen de bankaandelen snel
Net als in Europa dalen op Wall Street de aandelenkoersen, terwijl de prijzen van staatsobligaties stijgen. Handelaren maken zich zorgen dat het wantrouwen rondom Silicon Valley Bank (SVB) — en eerder cryptobank Silvergate — zich verder door de financiële wereld verspreidt.
De Dow Jones-index daalde naar het laagste punt sinds januari en de rente op een tienjaars staatsobligatie daalde met 19 basispunten naar 3,71%. Ondanks de onzekerheid gaan marktvorsers er nog wel vanuit dat de Federal Reserve de rente later deze maand met 0,25% verhoogt.
De grootste dalers zijn, niet verrassend, de bankaandelen. De koers van First Republic Bank daalt met maar liefst 31,2%, die van Signature Bank met 17,2% en die van Charles Schwab met 8,3%.
De handel in SVB ligt nog steeds stil. In de handel voorbeurs was de koers van de Californische bank met 69% gedaald. Volgens beurszender CNBC is het de bank niet gelukt vers kapitaal op te halen. Daarom zou die zichzelf in de verkoop hebben gezet.
15.32 uur | 'Fed stopt niet met renteverhogingen'
Edin Mujagić, hoofdeconoom van vermogensbeheerder OHV, ziet in de nieuwste Amerikaanse banencijfers geen aanleiding voor de Federal Reserve om de serie van renteverhogingen af te breken. Hij schrijft dat de haviken - die veelal pleiten voor een streng rentebeleid - erop kunnen wijzen dat het aantal nieuwe banen hoog is.
Daarentegen zullen de duiven - die veelal pleiten voor een verruimend rentebeleid - beargumenteren dat het aantal nieuwe banen lager is dan het gemiddelde over de afgelopen zes maanden, dat de loonstijging lager blijft dan de inflatie en dat de werkloosheid opgelopen is. Mujagić: 'Als ik zie hoe de Fed zich gecommitteerd heeft aan het bestrijden van inflatie en rekening houdend met de deuk in geloofwaardigheid, zou het me niet verbazen als de haviken de argumentenstrijd op basis van dit rapport, winnen.'
Mujagić gaat er dus vanuit dat een verhoging van 25 basispunten later deze maand het meest waarschijnlijk is. 'Mits het inflatiecijfer in februari niet slecht blijkt te zijn.'
15.02 uur | Futures Wall Street in de plus
De futures op de grote Amerikaanse aandelenindices laten een lichte stijging zien. Die op tech-index Nasdaq stijgen met 0,73%, die op de S&P 500-index met 0,36% en die op de Dow Jones-index met 0,13%.
Vanochtend leek het er lang op dat Wall Street ook vandaag een tik zou krijgen. Na de onheilspellende berichten over mogelijke rentestijgingen zakten de koersen op Wall Street woensdag aan het einde van de middag weg. De drie grote beursindices verloren snel terrein, om alle drie sterk in de min te eindigen. De Dow Jones verloor uiteindelijk 1,66%, de S&P-index moest 1,85% terrein geven en technologiegraadmeter Nasdaq leverde ruim 2% in.
Daarbovenop kwamen later de onheilspellende berichten over klanten die hun geld weghaalden bij de Silicon Valley Bank (SVB). In de aandelen van SVB is de handel vandaag stilgelegd.
14.39 uur | 311.000 Amerikaanse banen erbij in februari
De cijfers over de Amerikaanse banengroei vallen niet tegen. Het Amerikaanse ministerie van arbeid maakte net bekend dat er 311.000 nieuwe banen bij zijn gekomen. Analisten gingen gemiddeld uit van 210.000.
Er kwamen volgens het ministerie vooral meer banen bij in de vrijetijdssector, het toerisme, de detailhandel en gezondheidssector. In de transport, logistiek, financiële sector en de maakindustrie gingen arbeidsplaatsen verloren.
Het nieuwe banencijfer is het zoveelste teken dat de Amerikaanse economie vooralsnog bestand is tegen de negatieve invloed van een hoge inflatie en stijgende rentes. De consumentenbestedingen zijn in januari gestegen, en bedrijfsactiviteiten trokken in februari verder aan. Het stelsel van Amerikaanse centrale banken, de Federal Reserve (Fed), houdt deze cijfers goed in de gaten.
Afgelopen woensdag getuigde Jerome Powell, de voorzitter van de Fed, nog voor het Amerikaanse Congres. Tegenover leden van het Huis van Afgevaardigden weigerde Powell uitsluitsel te geven over de volgende renteverhoging van de centrale bank. De markten verwachten een stijging van 50 basispunten, maar de beleidsmaker verklaarde dat er nog geen beslissing is genomen.
CNBC
14.27 uur | Saudi-Arabië en Iran praten weer, olieprijs daalt licht
Saudi-Arabië en Iran halen hun diplomatieke banden weer aan. Hierdoor lijken de spanningen tussen beide rivalen af te nemen, hetgeen een drukkend effect kan hebben op de olieprijs.
Volgens persbureau Bloomberg willen beide landen binnen twee maanden hun ambassades in elkaars land heropenen. 'Het wegwerken van misverstanden zal ervoor zorgen dat de relaties tussen Riyad en Teheran aangehaald worden en veiligheid in de regio verbetert', zei veiligheidscommissaris Ali Shamkhani van Iran hierover tegen het Nieuwsagentschap van de Islamitische Republiek.
Op de olieprijs hebben de initiatieven vooralsnog weinig effect. De olieprijs daalt vandaag met 0,86% naar $80,89 per vat ruwe Brent.
13.25 uur | Durfinvesteerders zoals EQT het hardst geraakt
Een hoge inflatie, een energiecrisis, oorlog en een centrale bank die ondanks magere groeivooruitzichten gedwongen wordt de rente te verhogen. Analisten die de markt voor durfkapitaal volgen, voorspellen al een tijdje dat er een perfect storm aankomt.
Die ontwikkelt zich nu rondom Silicon Valley Bank en dreigt over te slaan naar andere investeerders in groeibedrijven en start-ups. Veel daarvan zijn niet beursgenoteerd. Het Zweedse EQT wel en het is met een min van 6% dan ook een van de hardst geraakte beursfondsen in Europa.
EQT haalde vorig jaar september nog het nieuws, omdat het €2,4 mrd had opgehaald bij beleggers voor zijn groeifonds dat investeert in niet-beursgenoteerde Europese technologiebedrijven. Hiermee had het naar eigen zeggen het grootste Europese groeifonds voor technologiebedrijven. In Nederland investeert EQT onder meer in betaalbedrijf Mollie, biotechbedrijf Xeltis en Instabox, het moederbedrijf van Red je Pakketje.
12.56 uur | 'Banken VS hebben $620 mrd aan niet-gerealiseerde verliezen'
Martin Gruenberg, de voorzitter van depositogarantiefonds FDIC, waarschuwde afgelopen maandag al dat Amerikaanse banken op $620 mrd aan niet-gerealiseerde verliezen zitten. Als gevolg van de rentestijging in het afgelopen jaar zijn hun effectenportefeuilles beduidend minder waard geworden.
Bij Silicon Valley Bank heeft de vrees voor verliezen ertoe geleid dat klanten hun geld weghalen.
Na eerdere dieptepunten vanochtend, krabbelen de koersen op de wereldwijde aandelenmarkten weer wat op. De AEX-index staat nu op een verlies van 1,57%, de Duitse DAX-index op een min van 1,59% en de Franse CAC op min 1,46%. De grootste verliezer onder de Europese indices is de Noorse OMX, die 2,16% inlevert.
Om de onzekerheid van de aandelenmarkten te ontvluchten, stappen beleggers over naar staatsobligaties. De koers van Nederlandse 10-jaars staatsobligaties stijgt, waardoor de rente met 10 basispunten is gedaald naar 2,89%.
Toch gaan er al stemmen op dat beleggers de invloed van een mogelijk faillissement van SVB niet moeten overschatten. Econoom Mohamed El-Erian, van Gramercy Funds, denkt dat het besmettingsrisico beperkt is. 'Het kan makkelijk in de hand worden gehouden door voorzichtig balansbeheer.' Bovendien is de Amerikaanse bankensector 'in het geheel solide'.
11.32 uur | 'De overheid moet die bank ondersteunen'
De Silicon Valley Bank (SVB) is nog niet omgevallen, of de roep om overheidsingrijpen klinkt alweer vanaf Wall Street.
Volgens hedgefondsmiljardair Bill Ackman is SVB te belangrijk voor Amerikaanse start-ups om failliet te laten gaan. 'Als SVB failliet gaat, kan dat een langetermijn aanjager van de economie vernietigen', schrijft hij op Twitter. 'Als private partijen geen oplossing kunnen leveren, dan moet een sterk verwaterende overheidsaankoop overwogen worden.'
The failure of @SVB_Financial could destroy an important long-term driver of the economy as VC-backed companies rely on SVB for loans and holding their operating cash. If private capital can’t provide a solution, a highly dilutive gov’t preferred bailout should be considered.
Het tumult rond de Amerikaanse Silicon Valley Bank doet ook de waardering van de Nederlandse banken geen goed.
Zowel het aandeel ING Groep en ABN Amro verliezen in de handel op vrijdagochtend meerdere procenten. Het totale verlies van vanochtend komt neer op ruim €721 mln aan beurswaarde.
Een deel van de dit jaar geboekte winst wordt daarmee ingeleverd.
11.04 uur | Aandeel Credit Suisse naar dieptepunt
De aandelenkoers van Credit Suisse heeft vandaag zijn laagste punt ooit aangetikt: ZFr 2,46. Net als alle andere banken wordt de Zwitserse grootmacht op de beurs geraakt door de onzekerheid rondom de Amerikaanse Silicon Valley Bank.
Dat kon er nog wel bij. Gisteren had Credit Suisse voor de zoveelste keer in korte tijd slecht nieuws te melden: de publicatie van het jaarverslag wordt tot nader order uitgesteld. Dit kwam door een telefoontje van de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC, die nog vragen had over verschillende cijfers in het kasstroomoverzicht.
Inmiddels is de aandelenkoers van Credit Suisse weer iets opgekrabbeld, naar ZFr 2,54. De koersdaling in de afgelopen twaalf maanden is nog wel 60,8%.
10.35 uur | Amerikaanse grootbanken verloren $52 mrd aan waarde
Amerikaanse grootbanken hebben veel beurswaarde verloren door de sterke koersdalingen van gisteren. Bij JPMorgan Chase & Co, Bank of America, Wells Fargo & Co en Citigroup ging het in totaal om $52 mrd, berekende The Wall Street Journal. JPMorgan nam daarvan het grootste deel voor zijn rekening: $22 mrd. De dalingen werden veroorzaakt door de mededeling van Silicon Valley Bank dat het $1,8 mrd had verloren op de verkoop van obligaties. Hoe zit dat nu bij andere banken, vragen beleggers zich af.
09.57 uur | Rally op obligatiemarkten
Rentes op tienjarige Europese staatsleningen dalen vrijdagochtend hard. De Duitse tienjaarsrente daalt 13 basispunten, net als de Nederlandse. De Britse daalt 12 basispunten en de Italiaanse 7. Ook de Amerikaanse tienjaarsrente daalt, met 8 basispunten.
Het lijkt te maken te hebben met de situatie rond de Silicon Valley Bank. De koers van de bank in Californië kelderde de afgelopen dagen en trekt de koersen van andere banken in de VS en Europa met zich mee. Dat heeft mede tot gevolg dat beleggers op zoek zijn naar andere veilige beleggingen, zoals staatsobligaties.
'De hele rally in de rentes wordt aangewakkerd door het nieuws van de Silicon Valley Bank', zegt Pooja Kumra, strateeg voor Europese en Britse rentes bij financieel dienstverlener TD Securities, tegen persbureau Reuters.
Maar ook het nieuws dat de Japanse centrale bank z'n monetaire beleid ongewijzigd laat, speelt mee, zegt Kumra. 'Dat geeft momentum aan de obligatiemarkten.'
09.22 uur | Deutsche Bank grootste verliezer
Van alle grote Europese bankaandelen is Deutsche Bank tot dusver de sterkste daler op de beursvloeren. De Duitse bankgigant verliest bijna 8% aan beurswaarde. Commerzbank noteert bijna 7% lager. Daarna volgt Barclays (min 6,5%). Opmerkelijk is ook het grote verlies van investeerder EQT (min 7%).
09.16 uur | Overal rode koersenborden
Europese beursgraadmeters in vogelvlucht.
09.05 uur | ING en Aegon verliezen meer dan 6%
De aandelen van de 'financials' in de AEX zijn vandaag bij opening van de handel in Amsterdam onderuit gegaan. De AEX staat op een verlies van 1,6%.
De AEX.fd.nl
08.55 uur | Weer relevant: de financials in de AEX
Financiële aandelen staan in de schijnwerpers vandaag door de problemen bij Silicon Valley Bank, een belangrijke financier van start-ups en durfkapitaalfondsen rond San Francisco. Eerder deze week schreven collega's Marcel de Boer en Huib Koel over de uitdijende groep 'financials' in de AEX.
Er is belangstelling van private-equitypartijen voor ASM Pacific Technology (ASMPT), een fabrikant van machines voor het assembleren en verpakken van siliciumplakken waarop chips worden aangebracht. PAG behoort tot de partijen die kijken naar een deal, aldus persbureau Bloomberg. Dit kan ook van belang zijn voor AEX-fonds ASMI. Dat heeft nog altijd een belang van ongeveer 25% in ASMPT.
Op de beurs in Hongkong schoot de koers van ASMPT met 5% omhoog na de berichtgeving van Bloomberg. Het aandeel is dit jaar al 32% gestegen, waardoor de marktwaarde inmiddels omgerekend €3,6 mrd bedraagt. Het belang van ASMI heeft dus een waarde van €900 mln. Plus een premie straks?
08.35 uur | Industriële productie daalt
De Nederlandse industrie produceerde in januari 2,9% minder dan een jaar eerder. Daarmee daalde de industriële productie voor het eerst in bijna twee jaar, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het producentenvertrouwen lag desalniettemin in januari — en ook februari — wat hoger dan de maand daarvoor.
Vooral in de chemische industrie lag het productieniveau aanzienlijk lager. Chemische bedrijven leverden meer dan 20% minder producten af ten opzichte van het jaar daarvoor. Ook producenten van kunststof en rubber kampen met een forse daling. Zij produceerden 13,2% minder dan een jaar geleden.
In de chemische sector wordt ook het laagste vertrouwen gemeten. Het CBS peilt iedere maand de stemming onder industriële producenten. Het gemiddelde vertrouwen neemt al een aantal maanden toe, maar in de chemie daalt het juist.
08.27 uur | Xi Jinping mag zeker vijf jaar door
Xi Jinping is voor de derde keer op rij benoemd tot president van de Volksrepubliek China. De bijna drieduizend leden van het Nationale Volkscongres stemden vandaag unaniem in dat de 69-jarige Xi zijn ambt van president voor nog eens vijf jaar mag vervullen.
Xi werd ook opnieuw benoemd als opperbevelhebber van het Chinese leger. De herbenoeming in de Grote Hal van het Volk in hoofdstad Peking geschiedt tegen de achtergrond van oplopende spanningen, met name internationaal. Zo staan de betrekkingen met de Verenigde Staten steeds meer op scherp.
08.07 uur | Europese beurzen kleuren rood bij futures
De Europese beurzen gaan naar verwachting met veel lagere koersen openen. Futurecontracten wijzen op verliezen van 1,4% tot 1,8% voor de belangrijkste graadmeters. De AEX koerst af op een daling van 1,6% naar 741 punten.
07.54 uur | Waarom 'SVB' veel beleggers verontrust
Bij veel mensen gaat geen belletje rinkelen als ze de naam Silicon Valley Bank horen. Het is geen Amerikaanse grootbank zoals bijvoorbeeld Goldman Sachs, Citigroup of Bank America. Maar beleggers lijken nu wel in de ban te zijn van de problemen bij 'SVB' en dat heeft een reden. Persbureau Bloomberg citeerde een marktvolger in Azië:
'Het laat zien dat de pijn van de hogere rente nu verschuift van kleinere, riskantere delen van de markt, zoals de cryptohandel, naar meer gevestigde, traditionele vormen van financiering.'
Eerder deze week maakte cryptobank Silvergate bekend ermee te stoppen en te kiezen voor vrijwillige liquidatie. Silvergate was in grote problemen gekomen door zijn banden met cryptobeurs FTX, die eind vorig jaar in razende vaart ten onder ging.
07.42 uur | Bank of Japan houdt vast aan ruim rentebeleid
De Bank of Japan houdt vooralsnog vast aan zijn stimulerende monetaire beleid voor de Japanse economie. Gouverneur Haruhiko Kuroda beleefde vandaag zijn laatste vergadering. Er is was ook geen wijziging van het beleid verwacht. Dat gaat mogelijk gebeuren onder zijn opvolger Kazuo Ueda. Er is al opwaartse druk op de Japanse rente en hij moet een oplossing zien te verzinnen voor de ontwrichte markt voor Japanse staatsobligaties.
Beleggers in Japan hadden overigens vandaag hele andere zorgen. De koersen in Tokio kregen tikken door zorgen over de financiële problemen bij Silicon Valley Bank. Bankaandelen gingen daardoor onderuit, net als op Wall Street. De Nikkei-index boekte een verlies van 1,7%.
Elders in Azië staan de beursgraadmeters ook flink in de min. De Hang Seng in Hongkong verliest zelfs 2,6%. De CSI 300 in Sjanghai en Shenzhen zakt ruim 1% en de All Ordinaries in Australië sloot 2,3% lager.
07.23 uur | Grote onrust rond techbank
Silicon Valley Bank, een belangrijke financier van start-ups en durfkapitaalfondsen rond San Francisco, zit in de problemen door grote verliezen op obligaties. Donderdag daalde het aandeel met 60%, waarna het nabeurs nog eens 20% wegzakte.
De problemen zijn het gevolg van een plotse aankondiging van SVB dat het nieuwe aandelen ging uitgeven voor in totaal $2,25 mrd, om de verliezen op te vangen die het had gemaakt op de verkoop van een pakket aan voornamelijk Amerikaanse staatsobligaties. Die moest SVB van de hand doen omdat het met te weinig cash dreigde te komen zitten. Op het pakket van $21 mrd maakte de bank een verlies van $1,8 mrd.
Volgens SVB is bijna de helft van alle Amerikaanse bedrijven die met durfkapitaal gefinancierd zijn klant bij het bedrijf.
07.07 uur | Wall Street verliest fors door zorgen over banken
De aandelenbeurzen in New York hebben gisteren in de laatste uren van de handel veel terrein prijs gegeven door zorgen over problemen bij SVB Financial Group. De Dow Jones verloor 1,66%, de S&P 500 ging 1,85% omlaag en technologiegraadmeter Nasdaq leverde ruim 2% in.
Goldman Sachs verloor 2,1%, JP Morgan 5,4%, Citigroup werd 4,1% goedkoper en Bank of America leverde zelfs 6,2% in. Het was een van de beroerdste beursdagen voor de financiële sector sinds juni 2020.
General Motors kwam bijna 5% in de min staan. De Amerikaanse autoproducent heeft een vrijwillige vertrekregeling in het leven geroepen, met als doel de komende jaren $2 mrd te kunnen besparen. General Motors wil winstgevender worden in de competitieve Amerikaanse automarkt.
Een ander Amerikaans industrieel icoon, General Electric, won daarentegen 5,3%, na positieve verwachtingen, met name voor de luchtvaarttak.
07.00 uur | Goedemorgen!
Het is alweer de laatste handelsdag van de week. Het beursblog van het FD komt vroeg uit de startblokken om u bij te praten over de laatste ontwikkelingen op de financiële markten. Er is dus belangrijk nieuws rondom een Amerikaanse bank die in problemen is gekomen.
Gisterochtend waarde het rentespook juist weer over de aandelenmarkten. De beurzen in Europa begonnen beduidend lager aan de handelsdag. Uit de handel in rentederivaten valt af te leiden dat de markt er nu van uit gaat dat de Europese Centrale Bank (ECB) de rente tot bijna 4% zal verhogen. In de Verenigde Staten zou de piek in de beleidsrente uitkomen op afgerond 6%. Een hogere rente, hét thema op de financiële markten, pakt doorgaans slecht uit voor aandelen.
Halverwege de handelsdag kwam er echter plotseling onverwacht nieuws uit de VS. Daar viel het aantal aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen verrassend hoog uit. Dit kan een signaal zijn dat de arbeidsmarkt in de VS afkoelt. En in de redenatie van de markten is dit slechte nieuws goed nieuws. Een verslechterende arbeidsmarkt geeft de Amerikaanse centrale bank minder aanleiding om de rente verder te verhogen.
Wall Street opende hoger, en de AEX wist het verlies bijna helemaal in te lopen. De hoofdindex in Amsterdam sloot op 753,20 punten, een fractie lager dan woensdag. De Stoxx50-index voor Europese aandelen sloot de dag ook nagenoeg vlak af op 4.286,12 punten. Het belangrijkste nieuws over de Amerikaanse arbeidsmarkt volgt vrijdag: dan publiceert het ministerie van Arbeid het door beleggers nauwgezet gevolgde rapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt.
Damrak:
In de AEX was zorgtechnologieconcern Philips (+2,3%) de grootste stijger, terwijl techinvesteerder Prosus (-2,3%) het meeste moest inleveren. Dat laatste bedrijf leek last te hebben van de koersdaling van de voornaamste deelneming, het Chinese Tencent. Dat aandeel moet al de hele week inleveren op de beurs in Hongkong.
Opvallend was de winst van chipmachinefabrikant ASML (+0,6%). Woensdagavond werd duidelijk dat het kabinet de export van chipmachines naar China nog verder beperkt. Maar ASML verwacht dat het besluit geen invloed heeft op de eerder gemelde financiële vooruitzichten, en ook beleggers maken zich blijkbaar geen zorgen.
In de Midkap, die 0,6% lager sloot op 1.008,39 punten, werden de uiteinden gevormd door biochemiebedrijf Corbion (+2,3%) en logistiek vastgoedfonds WDP (-3,5%). WDP leek zoals meer vastgoedfondsen toch last te hebben van de vrees voor een hogere rente, terwijl Corbion lijkt te herstellen van een opdoffer vorige week. Toen daalde de koers bijna 12% na teleurstellende cijfers.
In Europa viel het koersverloop van het Duitse vastgoedbedrijf LEG Immobilien op. De koers ging meer dan 10% onderuit. LEG Immobilien kondigde donderdagochtend dan ook iets aan waar beleggers doorgaans een bloedhekel aan hebben: de opschorting van het dividend.
Agenda:
Datum:
Bedrijf/land:
Betreft:
10 mrt.
Wereldhave
jaarverslag
10 mrt.
NSI
jaarverslag
10 mrt.
Beter Bed Holding
jaarcijfers
10 mrt.
Acomo
jaarverslag
10 mrt.
VS
werkgelegenheid
10 mrt.
VK
bbp groeicijfers
10 mrt.
Japan
rentebesluit BOJ
10 mrt.
VS
non-farm payroll arbeidscijfers
10 mrt.
CBS
productiecijfers industrie
*=voorlopige datum kijk voor de uitgebreide agenda in het FD van maandag