Meest gelezen

2 reacties

Zou Mijnheer Glock de enige zogenaamde " rijke" mijnheer zijn die zijn zaakjes zo heeft geregeld..? Mooi om te zien dat Aruba en de ING hun rol ook weer spelen. Mijnheer Rutte wat heb je er toch een mooi land van gemaakt.. ;-)

Dhr. Keller

Op zondag 11 oktober 2015 hebben we een rondwandeling gemaakt in het buitengebied van Oosterbeek. Hierbij hebben we foto’s gemaakt van de herfstkleuren. Op een gegeven moment kwamen we bij het Glock Horse Performance Central aan de Van Borsselenweg in Oosterbeek. Hier worden ook paarden van Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Nicole Werner gehuisvest. We hebben enkel foto’s gemaakt van 3 paarden in de wei en een panoramafoto over de paarden heen naar een karakteristieke boom. Dus geen foto’s van een pand of van personen.

We bevonden ons op het wandelpad en rijwielpad. Er zijn geen hoge heggen of schuttingen geplaatst. Wel zijn enkele bordjes met de vermelding van privé terrein geplaatst. Vervolgens kwamen twee personen in bedrijfskleding naar ons toe. Deze verzochten ons de gemaakte foto’s te wissen onder vermelding van het feit dat we foto’s hadden gemaakt van een privé terrein en dat dit volgens de Algemene Politie Verordening (APV) niet zou mogen. Wij vroegen waarom als er geen foto’s gemaakt zouden mogen worden, er niet een bord geplaatst is: Verboden foto’s te maken. Antwoord: Iedere Nederlander wordt geacht de APV te kennen. Mijn vrouw reageerde: Eerlijk gezegd ken ik die niet. En we hebben geen foto’s gemaakt van personen of gebouwen, enkel van paarden in de wei en van een mooie boom. Wat is daar mis mee? Reactie: Dat mag niet. Wij vroegen: En nu? Reactie: Als u de foto’s niet wist, dan bellen we de politie en wordt u minimaal voor een week vastgehouden op het politiebureau met een mogelijke straf van 6 maanden. We dachten nog: Wat een blaaskaken. We wilden echter tijdens een tot dan toe mooie en leuke wandeling geen problemen.

Op een smal wandel- en fietspad werden we door 2 beveiligingsmedewerkers tegengehouden en we voelden ons zowel geïntimideerd als bedreigd. De 2 medewerkers sneden ons de doorgang af en bedreigden ons de politie te bellen en met zware celstraffen. Daarop hebben we de foto’s gewist en zijn we vervolgens doorgewandeld.

Bij rondvraag blijkt dat wij niet de enige mensen zijn die geïntimideerd worden. Onterecht had het bedrijf een bord geplaatst van "verboden in te rijden" waardoor de al decennia bestaande scoutingsvereniging niet meer bereikbaar was. Na protesten moest het bord verwijderd worden.
Inmiddels hebben we van anderen vernomen dat deze zich ook geïntimideerd voelen door onprofessioneel handelende beveiligingsmedewerkers.

Mogelijk een interessant thema voor de journalistiek om te onderzoeken hoe organisaties als Glock zich presenteren in de samenleving. Aan de ontmoeting op zondag 11 oktober 2015 hebben mijn vrouw en ik een heel naar gevoel overgehouden van intimidatie en bedreiging. Vooral een totaal gebrek aan rechtskennis en respect. Als dergelijke organisaties optreden als sponsor vraag ik me af of een sportbond, de sporters en de liefhebbers daar wel blij mee moeten zijn. Tot nu toe was ik liefhebber van de paardensport maar nu krijg ik daar een heel ander gevoel en beeld bij.

Dhr. Albers

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.