Meest gelezen

4 reacties

Hoeveel mensen weten dat de Student Hotel opgericht is door de Carlyle Group?
Je weet wel, dat wereldwijde fonds waarin Bush en zelfs de Bin laden familie in deelnamen.
(jawel, ik kan het bewijs online leveren)

Ze zijn nu in NL om NL eens even helemaal kaal te plukken. Het gaat zo:
ze zagen de mogelijkheid om kamertjes te verhuren, want waarom zou de particulier dit gegund worden in NL? het is vele malen beter dat een multinational op kamertjes verhuren stort-toch?
Het liefst eentje uit de USofA, dan kunnen ze namelijk allerlei regeltjes ontduiken, die wel voor de nederlander gelden, maar gek genoeg NIET voor dit 'fund', 2 voorbeelden:
- als Henk een kamer te huur zet - o wee als hij er teveel centen voor vraagt! dan komt de huurcommissie wel even langs om de WWS punten na te gaan. Kijk, volgens het WWS mag zo'n kamer van 12m2 toch max 300eur kosten p mnd
- maar als de USof A zich in deze sector mengt, dan heet het "student hotel". Er geldt GEEN WWS punten stelsel, en tja, ze mogen zich helemaal legaal verrijken. Als je geld op tafel legt bij Asscher, dan komt zo'n studenten ATM gewoon, en mogen de amerikanen 'de student' finaal uitbuiten (600 euro ipv 300 euro huur). Legaal! heerlijk toch, in het linkse bolwerk van Amsterdam, daar kan alles voor de multinational!! Het heel gewoon 'student hotel' en dan mag ineens alles.
Maar niet voor de belegger, nee, daar gelden andere regeltjes voor. Tja, zo gaat dat in links Amsterdam.

Verder hebben ze -uiteraard- een zgn 'ruling' met de fiscus. De fiscus moet natuurlijk wel een douceurtje geven aan de hoogeeerde American. Want dat hij de student mag uitbuiten, dat is nl niet genoeg. Hij moet ook nog's belastingvrij het geld weg sluizen uit NL. Je weet wel, zoals Starbucks het doet.

Dus mensen - als je weer eens PvdA stemt, bedenk dan dit: er gelden bij hen heel andere regels voor Jan Modaal, dan voor de American Multinational. Dus als je eens werkloos raakt en die kamer wilt verhuren, reken er maar op dat het PvdA model jouw een zeker verlies garandeert, je weet wel met dat 'WWS' stelsel.


Dhr. Chang

En het 2de punt:

- nu is die Studie lening (ipv beurs) geintroduceerd, fantastisch toch? ik leg het even uit:
dadelijk mag elk student zo'n 50 duizend lenen over zijn hele studie. Het kan rustig een student uit Letland zijn die dat leningkje opentrekt in NL. Hij is immers EU, dus heeft dezelfde rechten.
En dit studentje gaat dan in de Student Hotel een kamer huren a 600euro. Snel zijn studielening erdoorheen jagen.
En nu komt het, leningen worden kwijtgescholden, als je 'verdwenen bent' OF 'als je te lang te weinig hebt verdiend' (en dat zal snel het geval zijn met de onderbetaalde student uit Letland). En wie mag DAT betalen? Juist ja! Jan Modaal uit NL mag al die 'bad loans' gaan betalen.
En wie heeft het gros van dat geld in zn zakken gehad? juist ja, de Americans, met hun Studenthotel. Wat kan hun het schelen dat NL failliet gaat aan het rondpompen van geld: studielening->Studenthotel->niet terugbetaalde studielening->kostenpost belasting betaler.

Het rondsturen in de EU van studentjes is zo een heerlijk money making machine geworden voor de Americans.

Dhr. Chang

Slecht geslapen mr Chang?

John Valk

@dhr Valk

Als ik opkom voor de gemiddelde huizenbezitter, en de vele kleine ondernemers, dan is dat niet 'slecht geslapen'.

Er is iets grondig mis met het toekennen van status Student Hotel voor kamertjes van nog geen 20m2, enkel en alleen maar om een multinational daarmee te helpen het Woningwaarderings stelsel te omzeilen.

Waarom mag zo'n multinational de huisvestingsregels en huurPRIJSbeschermings regels wel omzeilen, en de rest van nederland, die er overigens de volle IB over betalen zal(in tegenstelling tot dit multinational), die mag dat niet? Lijkt mij clientisme.

Dhr. Chang

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.