10 reacties

In het verleden heb ik regelmatig met PTT, de voorganger van PostNL, onderhandeld over de vergoedingen die aan de toenmalige postagenten betaald werden. Niet altijd even gemakkelijk, maar met een goede onderbouwing en de juiste argumenten kwam was men best te overuigen.

Het is jammer is, dat maar klein aantal van de bezorgers zich heeft georganiseerd. Minder dan een kwart naar ik begreep. Bezorgers die uiteraard straks ook wel willen profiteren van het bereikte resultaat.
Mijn advies aan subcopartners is dan ook om te trachten zoveel mogelijk leden achter zich te krijgen en met een goede onderbouwing van de eisen te komen.

Bedenk bij het onderhandelen ook dat je later weer samen verder moet. Daarom denk Ik dat FNV, gezien de cultuur daar, als vertegenwoordiger voor zelfstandigen niet 'mijn' eerste keus zou zijn.

K. Willemstein

Staken als zelfstandig ondernemer. Kan ook blijkbaar, tegenwoordig.

Ir. C. Vliet

Helaas als oud postagent heb ik een andere mening dan de heer willemstein.
Het agentuurschapcontract van postkantoren bv is over de rug van de postagenten beeindigd.
Helaas zijn er te weinig collega's in opstand gekomen zodat de verdeel en heers cultuur uitstekend heeft uitgepakt voor de post en ook voor de ING.( Een besparing van ettelijke miljoenen )Echter de pakketbezorgers gezamelijk hebben veel meer macht samen dan wij toen als postagenten zij zijn namelijk uitvoerend terwijl wij alleen voor een stukje omzet zorgde. Vind maar eens snel honderden bezorgers!!!! Ik zou als post nl maar vast bij de collega pakket bezorgers vragen wat zij als extra capaciteit hebben

R. Hagedoorn

Tis een lastig verhaal. Ik heb wel eens de administratie van een zelfstandige PostNL bezorger gezien, als je puur kijkt naar de inkomsten, dan lijkt het heel wat, maar trek je daar alle kosten van af dan is het absoluut geen vetpot. Integendeel. Een bus leasen kan niet uit, je moet het doen met een eigen (oude) bestelbus en dan moet je geen pech krijgen. De auto keurig bij de dealer laten onderhouden, op tijd nieuwe olie en banden, vergeet het maar, kan niet uit.

Het kan volgens mij alleen min of meer werken als je een aantal zaken gezamenlijk doet. Bijvoorbeeld het gezamenlijke onderhoud van de bussen, de gezamenlijke inkoop van banden en zo.

R. Zwakenberg

Word het niet tijd om nieuwe startups de kans te geven zoals PickThisUp?
Hiermee kunnen postbezorgers op een socialere maneer te werk gaan, en ook een goed salaris uit krijgen.

N.A. van Nieuwenhoven

@Hr Zwakenberg

Denk dat het bij 7,50 euro netto ophoudt.
Die hele zzp constructie bij de post moet op de schop.

Drs. A. Blaeser

Mevr. Blaeser, da's dus minder dan het netto minimumloon en volgens mij ben je dan niet verzekerd voor allerlei ongemakken.

Je kunt bedrijven natuurlijk niet verbieden om werk uit te besteden aan ZZP-ers, maar ik vraag me wel af of deze constructie fiscaal gezien geoorloofd is. Als je als ZZP-er voor PostNL rijdt, dan heb je toch te weinig opdrachtgevers? Of rijden de jongens (ik heb nog nooit een meisje als koerier gezien) voor meerdere bedrijven?

R. Zwakenberg

Dhr van der Vliet.
Postnl is al bezig om de " oude garde ", die aan de zijlijn staan met werkzaamheden als voorbereiden en bezorgen van post, van stal te halen. Deze ouderwetse postbode,s hebben allerlei werkzaamheden uitgevoerd in het verleden waaronder pakketten - vervoer. Een sterke kern die ervaring heeft.
De pakkettenbezorgers van nu hebben totaal geen macht. Postnl heeft extra capaciteit achter de hand. Honderden.

D. Ebbendorf

Sorry , het moet zijn dhr Hagedoorn .

D. Ebbendorf

tijd voor een update op dit artikel: http://www.nu.nl/ondernemen/4088601/zelfstandige-pakketbezorgers-opnieuw-in-actie.html

R. Solleveld

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.