Meest gelezen

4 reacties

in veel bedrijven is de productiviteit op individueel niveau nauwelijks te meten. De oordelen daarover zijn vaak vooroordelen of aannames. Ik ken veel voorbeelden van bedrijven die dachten dat oudere medewerkers minder productief waren. Bijvoorbeeld order pickers die gestaag de hele dag doorwerken lijken vaak een lage productiviteit te hebben, maar wanneer je echt gaat meten zie je vaak dat ze over een hele dag meer doen dan mensen die meer pieken en dalen in hun inzet hebben. Veel oudere medewerkers hebben een hogere kwaliteit van output. Wanneer organisaties al meetsystemen hebben, richten die zich vaak vooral op de kwantiteit (inclusief fouten) dan op de kwaliteit.

Dhr. Kuiper

Bedrijven hebben geen personeel, ze huren hooguit werknemers in. Die werknemers zijn niet het bezit van het bedrijf en vanuit het bedrijf bekeken is het niet zinvol om heel dik te investeren in de werknemers. Tenzij het gaat om hele specifieke kennis en het bedrijf de werknemer voor langere tijd aan zich weet te binden.

En dan nog, veel kennis en ervaring doe je op tijdens het werk. Nieuwe werknemers worden niet gerecruteerd op basis van hun gevolgde cursussen, wel op basis van hun werkervaring.

Dhr. Zwakenberg

De overheid dwingt met nieuwe wetten werkgevers tot snelle roulatie van personeel. De risico's van vaste medewerkers zijn veel te groot geworden. Steeds meer processen kunnen dmv automatisering kennis-arm worden gemaakt. Doordat het omslagpunt voor deze investeringen veel gunstiger is geworden, wordt hier meer in geinvesteerd. Met dank aan de wet werk en zekerheid

Dhr. von Zelst

De FNV- reactie luidt: ‘Het rendementsdenken is doorgeslagen. De menselijke maat moet terug.’ Maar als het echt zo was dat deze bedrijven aan hun (langetermijn) rendement dachten en aan de productiviteit (employee engagement) dat zouden ze totaal anders handelen en wel investeren!

Xander Cladder Mwo

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.