Meest gelezen

21 reacties

"Flexibel overheidsbeleid rond regelgeving, grondprijzen en ruimtelijke ordening kan hierbij een handje helpen. Het versoepelen van hypotheekregels voor koopstarters kan doorstroming vanuit sociale huurwoningen naar vrije sectorwoningen op lange termijn bewerkstelligen."

In Nederland en op korte termijn???

Dhr. Mastenbroek

De 1 zn dood de ander zn brood

M Ste

Deze reactie is verwijderd door het FD omdat de reactie in strijd is met onze spelregels. Anoniem reageren is niet toegestaan.

FD redactie

Er is al jarenlang een tekort aan woningen in sociale huursector. Maar nu zijn er opeens veel "vluchtelingen" en kan dus wel worden bijgegebouwd en kunnen de regels af en toe worden versoepeld om de bouw te bespoedigen.

Wie begrijpt het nog ?

Dhr. Coenen

Hebben die refugees dan als een eigen deel van pakweg 25% eigen geld ter beschikking voor de aankoop van een huis, en zijn het wel vluchtelingen? en hebben die ook al een baan naast onze eigen ruim 600.000 werkelozen, want zonder job geen hypotheek is het algemene adagio, of vergeet ik wat? Toevallig las ik een bijdrage van Hirsi Aly, die aan een indeling denkt van 1) aanpassers 2)bedreigers 3) fundamentalisten en 4) steuntrekkers!

Dhr. Verboom

@ Hr, Coenen, waarschijnlijk begrijpt u het prima. Het valt alleen niet uit te leggen. Want inderdaad nu kan het blijkbaar wel, terwijl we de afgelopen jaren bewust de wachtlijsten hebben laten oplopen en daarmee heel bewust de schaarste.
BNR 7 juni 2012: Prov Zuid- Holland schrapt plannen 70000 nieuwbouwwoningen.
http://www.bnr.nl/nieuws/824400-1206/opzettelijk-schaarste-op-de-woningmarkt-creren
Vooral plezierig voor het drijvend houden van de huizenprijzen, de al ingeboekte grondprijzen en WOZ-inkomsten, de al gedroomde particuliere verjubeling van de winsten en het redden van de bankbalansen.
Veel politici prediken marktwerking maar wel heel selectief en juist zij die ageren tegen de maakbaarheid van de samenleving zijn erg geneigd de werkelijkheid toch naar hun ideologische handen te zetten. En gezien de aanloop naar de kredietcrisis en het afwentelen van de gevolgen daarvan blijken zij daarin aardig geslaagd te zijn.
Want juist tijdens deze crisis hadden we de kans gehad veel woningen te bouwen.
De aannemers en architecten en leveranciers van bouwmaterialen stonden te trappelen. We hadden gunstiger grondprijzen kunnen bedingen maar in plaats daarvan schopten we om bovengenoemde belangen liever zo'n 60.000 bouwvakkers in de WW, of in een gedwongen ZZP-rol of de bijstand in. De rol van veel woningcorporaties was daarbij zeker zo dubieus maar die waren dan ook vooral met zichzelf bezig.

J.M. Luster

Tijd om onze tanden eens in de gigantische leegstaande kantoren te zetten. Moet vast iets te doen zijn met die 7mio (?) leegstaande meters. Afhankelijk van het object moet er veel aan te passen zijn, zonder een redelijk rendement uit het oog te verliezen. Nederland is wel te klein om er nog een hele nieuwe stad bij te bouwen. Ik ga er ook wel vanuit dat we niet zo naief zijn om iedereen voor de goede vrede te laten blijven.

Dhr. van Weeren

Op wiens bord komt de rekening?Ontwikkelingshulp?
tt

Dhr. Honig

Dhr. van Weeren, goed bewoonbaar (dus geen noodopvang) maken van kantoren is net zo duur als nieuwbouw, terwijl de locaties vaak ongeschikt zijn voor bewoning. Maar als ik het goed begrijp kan ook hier weer Gekke Gerritje opdraaien voor het wanbeleid bij de kantoorbouw. Lekker toch als je met een ethisch verhaaltje van je overtollige gebouwen af kan komen?

Han Han Smit

Heer Coenen en Luster, Wie begrijpt het nog dat er nu wel gebouwd kan worden.......
We zouden natuurlijk heel veel tentenkampen kunnen oprichten, maar is dat gelet op de giga verwarmingskosten een optie...... Niet voor niets is het gezegde Nood breekt Wet toch..

Er zal wel heel serieus aan een heen zend beleid EN verbetering van de defensie en opvang en screening, aan de perifere grenzen moeten worden gewerkt natuurlijk. Goed voor de werkgelegenheid daar en goed voor de beheersbaarheid hier!

Dhr. Hartman

En ja hoor, bouwend Nederland wil vooral niet innoveren en heeft 5 miljard al weer begroot zodat deze crisis geen enkele zin had... Waar is de werkelijke innovatie. Waar is de woning voor 40.000 Euro? bijvoorbeeld http://www.popup-house.com/pse-passive-house/

Dhr. Kubbe

Deze reactie is verwijderd door het FD omdat de reactie in strijd is met onze spelregels.

FD redactie

Voor Nederlandse woningzoekenden wordt sinds jaar en dag niets gedaan, of het nou ctisis in de bouw was of niet. Niks helemaal niets. Moet je nu zien, de massa-immigratie wordt tot en met gefaciliteerd. De bouwbonzen staan er nog bij te juichen ook, als dankbare kinderen.

Dhr. de Groot

Hr. Smit: Stel dat dat kan. HOE gaan we dan wel te werk? Alleen grote grensposten controleren heeft geen zin (de meesten komen te voet), dus zullen we de dienstplicht moeten her-invoeren om ook de maisvelden te kunnen controleren? En als daar dan iemand gesnapt wordt, gaat ie dan naar Duitsland of Belgie en zullen die dat blijmoedig accepteren? Stel dat ze dat doen en zij zetten iemand weer ''door'' naar Oostenrijk en zo door, tot uiteindelijk nagenoeg alle 100 duizenden weer in Griekenland zijn..... wat dan? De zee in??
En .. hoe gaat Nederland als doorvoerland de in/export toch op peil houden als de kosten daarvan door lange wachttijden bij de grenzen, veel te fors stijgen en ieder buurland als de bliksem de eigen havens gaat verbeteren ...

Dhr. Hartman

Door de uiterst trage asielprocedures en de toch wel gebrekkige opvang en het heen en weer schuiven van de migranten over diverse locaties, is de status van asielzoeker niet erg begerenswaardig. Als dat toch wel tegenvallende resultaat van al hun inspanningen via de sociale media bekend wordt bij de achterblijvers, kan het zo maar gebeuren dat de instroom van vluchtelingen vanzelf afneemt of stopt. Dus vooral niet te hard werken aan oplossingen aan het vinden van woonruimte e.d. We zijn in Nederland altijd zeer sterk in het plegen van obstructie tegen bouwplannen, versoepelen van regels en alle mogelijke andere veranderingen. Dat zal ons nu wellicht helpen.

Dhr. Mastenbroek

Hr. Hartman, het wordt indaad dweilen met de kraan open. Open grenzen hebben zo hun prijs, en die gaan we nu betalen. Daar is genoeg voor gewaarschuwd. Een land zonder grenzen houdt op te bestaan.

Han Han Smit

Toch maar als de duvel de buitengrenzen van de EU fors beschermen?

Dhr. Hartman

Migratie is goed voor de economie en dat brengt vele voordelen met zich mee.
Eén van de voordelen is dat naast het creëren van arbeidsplaatsen en productie, ook nieuwe kennis opgeleverd word. Onder de vluchtelingen zijn er ook hoogopgeleide die iets voor de maatschappij kunnen betekenen. Bijvoorbeeld dokters, ingenieurs, maar ook vrijwilligers. Als ze hier aan de slag gaan met werken, dan kunnen ze ook netjes belasting betalen. Natuurlijk zitten er ook slechte mensen er tussen, die kunnen het land uitgezet als ze zich niet kunnen gedragen.
Slimme ondernemers kunnen nu profiteren van de vluchtelingen. Vluchtelingen bieden kansen aan de ondernemers. Ze hebben Bijv. basisbehoefte nodig (onderdak, voedsel en verzorging). Als je op de behoeften van de vluchtelingen kunt inspelen, dan zul je een succesvolle ondernemer zijn.

Dhr. Tufan

Han Smit, waarom lukt het heenzenden van vluchtelingen ons niet maar wel in Australië?

Dhr. Smid

Dhr. Smid, dat vraag ik me ook af. Heeft kennelijk iets met politieke wil te maken.

Han Han Smit

Deze reactie is verwijderd door het FD omdat de reactie in strijd is met onze spelregels. Anoniem reageren is niet toegestaan.

FD redactie

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.